Lysebotn (TV 2 Sporten): I fjor var Martin Johnsrud Sundby suveren opp de knallharde 7,5 kilometerne innerst i Lysefjorden. I år var vinnertida halvannet minutt raskere, og Røa-løperen var sjanseløs på den franske duoen i front.

– Hva skal man si om dette? Melkesyrehelvete! utbryter en helt ferdig 27-åring, like etter at han nærmest tippet over målstreken.

Fransk dominans i Rogaland
For mens det var norsk dobbel i jenteklassen med Therese Johaug foran Heidi Weng, tok utlendingene råtta på hjemmefavorittene i år.

LES OGSÅ: Langrennsprinsessene i monsterbakkeduell: – Hun her er den tøffeste jeg kjenner

Maurice Manificat spurtslår landsmannen Jean Marc Gaillard og går i mål på tida 29.02. Beste norske blir Simen Andreas Sveen fra Ring IL på fjerdeplass, mens Johnsrud Sundby blir nummer fem.

Emil Hegle Svendsen ble nummer seks og Dario Cologna nummer sju i årets Lysebotn Opp.

– Jeg sa det til han Jean Marc (Gaillard) at «vent til Lysebotn, der skal jeg knuse deg». Det må han ha tatt seriøst for å si det sånn!

– Det gikk raskere i år, så jeg syns ikke dette var så aller verst. Kroppen kjennes fin den. Men det var umulig å hanskes med franskmennene i år, de er veldig gode i motbakkene, oppsummerer mannen som tok stafettgull og bronse på 15-kilometeren under Holmenkollen-VM.

Sanket salamandere på Røa
For få dager siden meldte en laksefiskende Eldar Rønning til TV 2 Sporten at han er i riktig matchvekt, og at han har siktet seg inn på femmila i VM.

– Han gjorde det ja? Hvis han har vært på laksefiske har jeg vært på salamanderjakt på Røa jeg da, hehe.

– Eldar blir en skummel mann til vinteren han, det er helt klart. Så det gjelder å legge grunnlaget nå, å tenke at det du gjør på sommeren er avgjørende for vinteren. Jeg må trene jeg også, konkluderer Johnsrud Sundby.

Se intervju i videovinduet øverst.