princessesss
princessesss

Langrennsprinsessene i monsterbakkeduell: – Hun her er den tøffeste jeg kjenner

Heidi Weng kom som en komet i vinter og er spådd en kanonsesong, men i Lysebotn Opp viste Therese Johaug hvem som foreløpig er best.

Lysebotn (TV 2 Sporten): Heidi Weng kom som en komet på tampen av 2011/12-sesongen, og kommende vinter stilles det store forventninger til jenta som fyller 21 år fredag.

– Jeg merker jo at det er mer oppmerksomhet, men det går i grunnen helt greit, sier Weng til tv2.no.

– Heidi imponerte alle
TV 2 Sporten møter jenta fra Ytre Enebakk innerst i Lysefjorden, der hun lader opp til en av årets tøffeste utfordringer - Lysebotn Opp. 7,5 knallharde kilometer med ti prosent gjennomsnittlig stigning.

I fjor ble Weng nummer to bak Marit Bjørgen. Langrennsdronninga er ikke med i år, det er derimot Therese Johaug.

– Hun her er den tøffeste jeg kjenner, så det blir hardt å holde følge, ler Weng og tar et godt tak i Johaug.

– Det Heidi gjorde på slutten av sesongen imponerte alle og til vinteren tror jeg vi vil få se henne på ballen, og kanskje på toppen også. Definitivt en jente for framtida, skryter jenta fra Dalsbygda om landslagets ferskeste eliteløper.

– Å kunne utvikle seg på verdens beste jentelandslag er utrolig inspirerende, det er alltid noen å strekke seg etter, følger Weng opp.

Knust i monsterbakken
Ikke overraskende ble motbakkespesialist Johaug for sterk i kraftanstrengelsen i Lysebotn. Tida 32.34 hadde holdt til en plassering blant de 20 beste herreløperne.

– Herlig bakke! utbryter Johaug på toppen.

– Jeg har kommet ut av høydetreningen med mer overskudd enn da jeg gikk inn i den, og kroppen kjennes veldig bra. God treningskropp, er det ikke det dem sier, forteller 24-åringen etter målgang.

20 år gamle Weng ble slått med 59 sekunder.

– Jeg var helt ferdig i dag, det var så tungt. Jeg har nesten ikke ord, sier hun utslitt på toppen.

Du slo tida di i fjor med ett minutt?

– Gjorde jeg det? Det var rart, beina kjentes ikke bra. Stivnet før vi kom til tunellen etter to kilometer. Men det er vel litt psykisk også når man blir gått fra, tror hun.

Tour de Ski årets store mål

Mens de fleste lagvenninnene har VM i Val di Fiemme som årets store høydepunkt, vil Heidi Weng revansjere seg etter en skuffende Tour de Ski i 2011/12. Den gang brøt hun etter et fall på prologen og en dårlig jaktstart.

– Topp fem hadde jo vært helt rått, men det er ikke bare å si at man skal ta medalje, for det er mye jobbing fram dit. Men topp fem er målsetningen og hadde vært et helt rått, gjentar hun.

Allsidigheten og kapasiteten gjør den tøffe sammenlagtkonkurransen til ideell for Enebakk-jenta.

– Ja, jeg er glad i varierte øvelser og distanser, så Touren passer meg veldig bra.

Men da må også Fru Fortuna være på lag med ungjenta.

– Jeg er jo en liten ulykkesfugl. Når jeg sier noe er målet mitt så skjer det noe sånt som i fjor, at jeg faller på første etappe og må bryte. Så i år bør jeg ikke si at Tour de Ski er målet mitt, så går det sikkert bedre, ler det smilende talentet.

Se reportasje i videovinduet øverst.