65 år gamle Julienne Smits fra Belgia lider av en dødelig og uhelbredelig nevrologisk sykdom, som i løpet av kort tid har tatt knekken på kroppen hennes. Hun er sengeliggende og bor nå på et sykehjem i Lokeren mens livet ebber ut.

Med legenes velsignelse har hun besluttet at hun mandag skal avslutte livet selv, for å slippe flere smertefulle dager bundet til sengen.

Siste ønske

Den dødssyke kvinnen har lenge hatt en lidenskap for fotball og da spesielt det lokale fotballaget Sporting Lokeren. Ikke en eneste kamp har hun gått glipp av, til tross for den dødelige sykdommen. Tappet for krefter fulgte hun med da laget hennes vant den belgiske cupfinalen i mars.

Det var hennes siste kamp.

Når dødsdatoen hennes nå er satt hadde hun ett siste ønske; å få møte favorittspillerne sine.

Uten at Smits visste det, gikk datteren Nancy i gang med å oppfylle ønsket hennes.

– Jeg tenkte at det ville være så fint å gjøre dette for henne, sier Nancy Smits til den belgiske tv-kanalen VTM.

Overraskelsesbesøk

Og torsdag banket tre spillere og treneren på 65-åringens dør. Svært overrasket tok hun til tårene da hun så hvem som kom inn i rommet hennes.

– Hei Julienne, vår mest trofaste fan. Vi er så glade for å få møte deg og vi vil savne deg, sa trener Peter Maes til den sjokkerte kvinnen som både lo og gråt om hverandre.

Se video av det rørende møtet øverst i artikkelen.

Sammen mimret de tilbake til cupseieren i mars og kikket på gamle bilder.

– Jeg blir fortsatt ekstatisk når jeg ser dette bildet, sier kaptein Killian Overmeire.

– Ja, jeg gråt, forteller Smits.

– Det gjorde vi også i garderoben etterpå, innrømmer Overmeire.

Julienne og Nancy Smits (Foto: VTM)

Tok farvel én etter én

I 15 minutter satt spillerne ved sengekanten og diskuterte fotball og livet sammen med Smits. For å ikke slite henne ut måtte de til slutt gå. Én etter én tok spillerne en siste farvel med deres største fan.

– På en måte var det tungt for oss å være her, men på en annen måte var det fint å se hvor glad hun ble for besøket. Hun gråt av glede da hun så oss. Det var et vakkert øyeblikk. Jeg sa til henne at hun alltid vil være i hjertene våre som vår mest trofaste fan. Vi vil aldri glemme henne, sier Overmeier.

Også datteren Nancy er svært fornøyd med overraskelsesbesøket.

– Det var en suksess og jeg er veldig glad. Det var siste gang hun får se dem.