Peyragudes (TV 2 Sporten): Om det ikke var klart før start, så feide Bradley Wiggins og lagkameraten Chris Froome all tvil om hvem som kommer til å vinne årets Tour de France til side på dagens siste klatreetappe.

Wiggins og Froome parkerte Vincenzo Nibali opp til Peyragudes, og nå kan kun et uhell frata Wiggins sammenlagtseieren.

– Vi har tempoetappen igjen, men vi har det i våre hender nå. Du kan sette huset ditt på at jeg ikke taper den tiden på tempoen. Det ser veldig bra ut, sier Wiggins etter etappen.

Les også:Her heier naken tilskuer Valverde frem til seier
Les også: Fikk hånden inn i hjulet: – Kjøttet på to av fingrene er revet av

Reagerte på spørsmål
På pressekonferansen etter etappen ble Wiggins spurt om 2012-utgaven av Tour de France vil bli husket for dopingsakene og fraværet av ryttere som Andy Schleck og Alberto Contador. Det spørsmålet likte briten dårlig.

– Navnet mitt vil alltid være på den listen. Du kan bare slå dem som dukker opp. Andy har hatt sine problemer dette året, mens andre ryttere er ute av andre grunner som vi vet, sier Wiggins.

Oversetteren begynte å oversette svaret til Wiggins da Sky-rytteren brøt inn.

– Kan jeg legge til at Fränk Schleck var ute av sammenlagtkampen da han testet positivt. Og Remy Di Gregorio kom aldri til å blande seg inn i sammenlagtkonkurransen, sier Wiggins.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

Wiggins synes det er merkelig at pressen alltid tar tak i det negative, selv på dager der hans maktdemonstrasjon burde stått i sentrum.

– Jeg har en rar følelse. Jeg kjørte som jeg gjorde i dag, så kommer det et spørsmål fra en fyr som jeg med en gang føler er negativt ladet. Etter alt jeg har gjort dette året så må jeg fortsatt rettferdiggjøre det jeg har gjort i Touren. Det kommer spørsmål om seieren kommer til å bli husket, om hva som hadde skjedd hvis andre ryttere hadde vært med osv. Jeg tror ikke britene som har kommet for å støtte meg de siste ukene bryr seg om det. Det er ingen som har hyllet meg ennå. Det er ingen som har sagt «du har vært der siden Tour of Argyle i februar. Du har vært i Paris-Nice, du har respektert alle rittene du har deltatt i, du har kjørt ritt, du har trent, du har besvart alle spørsmål fra pressen hele året. Du kom til Touren som favoritt, og du har ikke vært ute av topp to i sammendraget de siste tre ukene.» Selv nå er det ingen som har klappet meg på skulderen og sagt godt gjort, Bradley, sier Wiggins.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

– Chris ville vinne etappen
Mot slutten av etappen kunne det nesten se ut som om Froome ydmyket Wiggins med smårykk på de siste kilometerne.

Wiggins forteller at han og Froome snakket om avstanden tilbake til Nibali.

– Vi snakket om at han var ferdig. Så snakket vi om avstanden frem til Valverde. Chris ville vinne etappen, men vi var ikke sikker på avstanden frem. Da vi var alene, noe som overrasket meg, så skjønte jeg at jeg hadde vunnet Touren. Det var en utrolig følelse, sier Wiggins.

Se høydepunktene fra etappen: