UTROSKAP: Bør vi fortelle om utroskap til partneren vår? Ja, mener psykolog Eva Tryti. Hun synes det er feigt å la være. (Foto: Illustrasjonsfoto)
UTROSKAP: Bør vi fortelle om utroskap til partneren vår? Ja, mener psykolog Eva Tryti. Hun synes det er feigt å la være. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Derfor er nordmenn utro

Det er ikke først og fremst sex vi er ute etter.

«Jeg synes livet mitt er generelt kjedelig og ønsker spenning.»

Det svarer 40 prosent av nordmenn som har en affære på spørsmålet om hvorfor.

Utrohetssiden VictoriaMilan, en datingside på nett for mennesker i faste forhold, har spurt sine norske medlemmer hvorfor de er utro.

3000 norske kvinner og menn, som alle er enten gifte eller i et fast forhold, har svart på spørsmålene i undersøkelsen.

Her er ønskelisten for den perfekte kjærligheten

utro-tabell-1-ferdig
utro-tabell-1-ferdig

Ikke utro for sex

Det er lett å tro at de aller fleste er utro fordi de vil ha mer sex. Men faktum er at sex kun er én av mange grunner. Den fremste årsaken til at nordmenn ønsker å ha en affære er at de har det kjedelig i sitt forhold, og søker spenning og lidenskap.

De aller fleste som er utro har ingen planer om å avslutte forholdet eller ekteskapet sitt. Kun 3,8 prosent svarer at de er utro fordi de vil skilles, men først ønsker å finne noen å være sammen med.

Nesten 23 prosent av datingsidens norske medlemmer tror at en affære kan fungere som en vitamininnsprøyting i forholdet.

Dette liker vi å gjøre etter sex

utro-tabell-2
utro-tabell-2

Skjuler utroskap for partneren

Ifølge undersøkelsen kommer kun 8,4 prosent til å fortelle om sin utroskap. Familierådgiver Solveig Vennesland mener det er forståelig.

– Det er forskjell på hvordan man er utro. Hvis det er en engangshendelse må man tenke seg godt om. Det er det ikke sikkert man bør fortelle det, sa Vennesland til God morgen Norge.

Familierådgiveren forklarer at åpenhet omkring utroskap oftest handler mer om å lette sin egen samvittighet samvittigheten enn noe annet.

– Å fortelle partneren at man har vært utro kan gi store konsekvenser. Noen ganger kan det være bedre å skåne partnere, og heller satse fullt på forholdet, sier Vennesland.

Les også: Ikke fortell at du har vært utro

utro-tabell-4
utro-tabell-4
utro-tabell-3
utro-tabell-3

– Feigt å ikke fortelle om utroskap

Psykolog Eva Tryti er uenig med Vennesland. Hun mener det er feigt å ikke fortelle om sin utroskap.

– Flere som er utro vil vente med å si noe for å skåne partneren. Det er helt feil! Du skåner ikke den andre, du gjør det lett for deg selv, sa psykologen til God morgen Norge.

Les også: Slik avslutter du forholdet