Delgrunneier og styreleder i Årvoll Eiendom AS, Albert Kristian Hæhre, har fått nok av situasjonen som har utspilt seg på tomten i Årvoll siden mandag, da den andre deleieren, Vanessa Quintavalle, tillot romfolket å etablere seg på tomten, skriver Bygg.no.

Media informerte om «leieboerne»

Nå tar han ett oppgjør med daglig leder i Årvoll Eiendom, Vanessa Quintavalle, i et åpent brev. Hæhre reagerer blant annet at Quintavalle gikk imot gjeldende reguleringsplan og selskapets formål.

MÅ VEKK: Deleier og styreleder i Årvoll Eiendom AS liker dårlig utviklingen som skjer på tomten på Årvoll. (Foto: TV 2 )

– Jeg ble lørdag 14. juli, gjennom media, varslet om at du på eget initiativ har tilbudt romfolket å etablere seg på ÅE tomt på Årvoll, skriver Hæhre.

I tillegg til å være i strid med regelverket påpeker styrelederen at leiren heller ikke er nabovarslet eller omsøkt i forhold til etablering av midlertidige bygg, campingvirksomhet eller lignende.

LES OGSÅ: Regjeringen innrømmer mislykkede romtiltak

Etableringen skjedde også uten styrets viten eller godkjennelse.

Ønsker ikke uttale seg

Vanessa Quintavalle vil ikke uttale seg verken om brevet eller om hva som skjer med leiren, torsdag kveld.

Da TV 2 forsøkte å få en kommentar fra deleieren etter samtaler med sin advokat Tor Erling Staff, svarte hun med å slå vekk mikrofonen.

– Hvorfor vil hun ikke si noe?

– Hun er ikke pliktet til å si noe, sier Staff.

LES OGSÅ: – Flere romfolk på vei til Norge

Om leiren blir avvinket eller ikke fredag vil ikke advokaten uttale seg om.

– Hun har fått underretningen fra Hæhre, og vil ta kontakt med ham i kveld for å snakke om situasjonen.

Staff påpeker at Hæhre og Quintavalle er partnere og eier 50 prosent hver av tomten.

Se Quintavalle slå vekk TV 2s mikrofon under!

Meget negativ utvikling

– Saken utvikler seg nå meget negativt. Situasjonen for dem som etablerer seg på tomta er uheldig, og reaksjonene fra naboene er sterkt negativ, sier Hæhre.

Styrelederen sier han oppfattet at Quintavalle først var åpen for en avvikling, men at hun siden snudde i saken.

– Ifølge opplysninger som fremkommer tillater du nå også øket tilstrømning til leieren. Dette vil forsterke de negative konsekvensene, sier styrelederen.

VARSLET IKKE: Daglig leder i Årvoll Eiendom Vanessa Quintavalle var den som tillot romfolket å flytte inn på tomten. Hun varslet verken styret eller grunneier Albert Kristian Hæhre om avgjørelsen. (Foto: NTB Scanpix)

Varslet søksmål

Naboene på Årvoll sendte torsdag brev til Hæhre, hvor de varsler at han har tre dager på å stengte driften av tomta om han vil unngå søksmål, skriver VG.

I brevet beskriver naboene støy, forurensing, sjenerende trafikk og amper stemning som gjør at de nå må ta affære.

– Vi vil ikke romfolket noe vondt. Men et lite nabolag kan ikke løse et nasjonalt problem alene, sier Hege Almerud, som leder Facebook-foreningen «Nabolagsforeningen på Årvoll».

Naboene har også kontaktet politiet og bedt dem stenge veien i området for gjennomfart.

– Vi er slitne, og alt dette strider mot folks rettsfølelse. Vi sitter i smørja mellom leiren, folk som kaller oss rasister og rasister som lager bråk ved leiren. Det er forferdelig, sier Almerud.

– Endre holdning umiddelbart

Hæhre mener det varslede søksmålet åpenbart vil skade selskapets virksomhet, ikke minst i forhold til at selskapet er midt oppe i en salgsprosess.

– Hvis du ikke gir signaler om å endre holdning til disse spørsmål umiddelbart, samt fremlegger en plan som styret kan akseptere for avvikling av leieren innen klokken 10 fredag 20 juli, har styret i ÅE torsdag besluttet å gå inn og overta håndteringen av saken, skriver han og påpeker at styrets siktemål er å få avviklet den uheldige og rettsstridige bruk av tomten.

Bydel Bjerke foretok torsdag en ny befaring i leiren.

– Det er per i dag ingen forhold som gir grunnlag for stenging av området, men bydelen ser likevel med bekymring på det økende antallet personer som oppholder seg i leiren, skriver fungerende bydelsdirektør Kristin Enstad etter befaringen.

(TV 2 / NTB)