Chris Anker Sørensen lå i bruddet på torsdagens fjelletappe i Tour de France. Men dansken fikk vinnersjansene ødelagt med et smertefullt uhell på vei ned fra en av dagens fjell.

Anker Sørensen fikk nemlig hånden inn i hjulet - i fart - da han forsøkte å fjerne en avis. Ifølge danskens sjef, Bjarne Riis, var det en tilskuer som hadde kastet avisen ut i veibanen.

Det har ikke kommet tv-bilder av uhellet, men en blodig og bandasjert Anker Sørensen ble etterhvert fanget opp av kameraene.

Se tv-bildene i videovinduet øverst!

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

– Skiftet bandasje tre ganger
Det ser man tydelig at flere av fingrene er bandasjert og røde av blod. Det samme er den vanligvis hvite styretapet, som hadde endret farge til blodrød.

– Det er blod på det venstre styret. Han har slått seg skikkelig. Du ser blodet bare renner fra fingrene hans, sier TV 2s sykkelkommentator, Johan Kaggestad.

Anker Sørensen fikk etterhvert kontakt med restene av bruddet og jobbet seg oppover fjellene. Han fullførte til slutt etappen på en utrolig 24. plass.

– Han blødde mye, så vi måtte skifte bandasjene tre ganger. Men han hadde ingen store smerter. Nå skal han til kirurgen. Det kommer til å bli bra, sier Tour-legen Florence Pommerie.

Hun innrømmer at Sørensen tross alt var heldig.

– Kuttet gikk nesten inn til beinet, forteller Pommerie.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Usikker på neste etappe
Sørensen blødde kraftig fra fingeren og ble tatt direkte inn i lagbussen da han var i mål på toppen av Peyragudes. Det er usikkert om dansken kan starte fredagens etappe.

– Kjøttet på to av fingrene hans er fullstendig revet av. Man må flytte litt hud fra hånden til fingeren. Men om det blir gjort nå eller senere, vet vi ikke ennå. Først og fremst skal han til sykehuset (i Toulouse) for en undersøkelse, sa Riis.

28-åringen har kjempet om klatretrøya under årets Tour, der han er nummer tre med sine 77 poeng.

blodigsykkel (Foto: Jan Ove Kjøndal/TV 2)