Hun har snakket med flere av sine klienter i forkant av minnemarkeringene. Frykten de beskriver, er ikke nødvendigvis rasjonell eller spesifikk, men minnene som kommer tilbake, skaper allikevel en uro.

– Hele denne uka er veldig vanskelig for mange av ungdommene. Det er liksom så mye som minner om tida før terrorangrepene i fjor: det er en rolig sommer, hvor det liksom ikke er noe annet galt enn været. Nå er det jo ganske klart at Breivik er alene om i hvert fall gjennomføringsevnen, men det er allikevel en uro rundt at noe plutselig kan skje, sier hun til NTB.

JENS STOLTENBERG : – Vi må ta avstand fra romfolk-hetsen

Hun peker også på at noen er i tvil om de vil ferdes i den store menneskemengden på minnekonserten på Rådhusplassen. Men minnemarkeringene vil også gjøre veien videre lettere, tror bistandsadvokaten.

– Det blir jo på en måte en ny tidsregning, det første året er som oftest verst. Spesielt for dem som skal ut på Utøya, kan nok akkurat den dagen bli tøff. Sårene rives litt opp igjen, men så kan man forhåpentligvis legge noe av sorgen bak seg, sier Larsen.

LES OGSÅ: – Sterke følelser blant de pårørende

(©NTB)