Bruyneel (Foto: JAKE SCHOELLKOPF/Ap)
Bruyneel (Foto: JAKE SCHOELLKOPF/Ap)

Skandaledirektør Bruyneel: – Jeg tror på Fränk Schleck

RadioShacks sportsdirektør stiller seg bak hjemsendte Fränk Schleck.

Fränk Schleck måtte tirsdag forlate Touren etter å ha testet positivt på det forbudte stoffet Xipamide. Nå blogger RadioShacks sportsdirektør, Johan Bruyneel, om saken.

Støtter Schleck
Bruyneel som selv lever med svært alvorlige dopinganklager hengende over seg i forbindelse med Armstrong-saken, hadde nok helst sett at han slapp enda en dopingsak forbundet til hans navn og lag. Likevel stiller han seg bak sin dopingmistenkte rytter.

– Jeg tror Fränck når han erklærer seg uskyldig, sier han.

– Selv om lagledelsen og jeg støtter Frank, besluttet vi å trekke ham ut av rittet. Denne beslutningen ble gjort av mange grunner. Å gi Fränck en mulighet til å konsentrere seg om å renvaske sitt navn, å holde fokus på laget og på selve løpet, og sist men ikke minst – å respektere Tour de France, hvor all oppmerksomhet bør være rundt konkurransen og kampen som foregår på veiene hver dag, skriver han.

Bruyneel (Foto: NATHALIE MAGNIEZ/Afp)
Bruyneel (Foto: NATHALIE MAGNIEZ/Afp)

Les også: Arvesen om Schleck: – Kan ikke regne med å bli trodd når man blir tatt

Skal forklare seg etter Touren
Bruyneel, som var sportsdirektør for US Postal under Armstrongs glanstid, skal om ikke lenge forsvare seg mot USADAs anklagelser om at han skal være svært sentral i dopingmistankene rundt Armstrong og US Postal laget.

Belgieren forventer da å få avsluttet den saken.

– I tillegg til å tilbringe tid med familien min, så skal jeg etter Touren nok en gang forklare meg i forbindelse med USADAs anklager. Jeg ser frem til å få navnet mitt renvasket, som det har blitt hver eneste gang, sier han.

Les også: Fränk Schleck med positiv dopingprøve

Besluttet å holde seg borte fra Tour de France
Johan Bruyneel besluttet i juni at han som en konsekvens av det pågående etterforskningsarbeidet ville holde seg borte fra årets Tour de France.

– Jeg ønsker å være der, men som følge av beskyldningene fra USADA vil min tilstedeværelse bare forstyrre for mitt lag og for alle de som skal delta i Touren, sa han den gangen.