Dette melder NRK. Avslutningen faller sammen med at det tre måneder lange mandatet for FN Syria-utsending avsluttes i morgen, fredag 20. juli.

Overfor statskanalen er Mood helt klar på at han ikke ser noen vits i å fortsette, selv om Russlands initiativ til å forlenge mandatet med 90 dager skulle føre frem.

– Jobben er gjort

– Partene har ikke villet bruke verktøyet som observatørene er. Når kontrakten min går ut om noen dager er denne jobben gjort for min del, uttaler Mood.

FN-observatørenes tilstedeværelse i Syria har overhodet ikke gjort noe som helst for å dempe urolighetene. Dette har også gjort FNs tilstedeværelse upopulær i landet, ifølge Bloomberg.

I løpet av dagen vil Mood orientere Kofi Annan om situasjonen i Gèneve. Situasjonen i Syria er nå svært spent.

Selvmordsbomber

Beskjed fra Mood kommer nemlig dagen etter at en selvmordsbomber lyktes i å ta livet av tre av president Bashar al-Assads nærmeste i et anslag mot den nasjonale sikkerhetstjenestens hovedkvarter.

I løpet av onsdagen over 200 mennesker, de fleste sivile, drept i konfliktene i landet.

I konkrete tall sier London-baserte Syrian Observatory for Human Rights at 214 mennesker ble drept på en av de blodigste dagene siden opprøret mot regimet til Bashar al-Assad startet i mars i fjor.

Av dem var 124 sivile, 62 regjeringssoldater og 28 opprørere. 38 ble drept i kamper i hovedstaden Damaskus. Tallet inkluderer ikke de tre medlemmene av Assads innerste krets som ble drept bombeangrepet.

LES OGSÅ: Se vittigperene som angriper Assad – med fargestifter!

TV 2 Nyhetene følger fortløpende utviklingen i Syria.

(NTB/TV 2)