– Jeg føler at det som skjedde var Guds plan. Hvem er i så fall jeg til å tvile på det? sier Zimmerman (28) i et Fox News-intervju.

Det vakte enorme reaksjoner i USA da den ubevæpnede 17-åringen Trayvon Martin ble skutt og drept av nabolagsvakten Martin Zimmermann i slutten av februar i år.

Zimmermann hevdet han handlet i selvforsvar, og politiet lot være å pågripe ham. I løpet av kort tid haglet beskyldninger om rasisme, og det ble hevdet at Martin ble mistenkeliggjort fordi han var svart og gikk i hettegenser.

Etter massivt press i offentligheten konkluderte en settestatsadvokat i april med at Zimmermann likevel skulle siktes for forsettlig drap.

LES OGSÅ: Nabolagsvakt beklager at svart gutt mistet livet

Nå snakker Zimmermann ut for første gang i et intervju med den konservative Fox News-kommentatoren og programlederen Sean Hannity.

Se video fra Fox News her:

At politiet først ikke ville pågripe Zimmerman under henvisning til at han skjøt i selvforsvar, førte til en bølge av demonstrasjoner over hele USA. (Foto: SCANPIX)

Zimmerman forteller også at han den fatale februarkvelden fulgte etter Martin fordi han virket mistenkelig. Det viste seg etterpå at Martin bare hadde vært på kiosken for å kjøpe iste og en pose med Skittles (fruktpastiller).

– Han snudde seg raskt og spurte hva problemet mitt var, før det eskalerte til voldsbruk. Han fortalte at han skulle drepe meg, sier Zimmerman.

Uttalelsene i intervjuet har falt Trayvon Martins etterlatte familie tungt for brystet.

I et intervju med nyhetsbyrået Associated Press, sier faren Tracy Martin at han tilbakeviser påstanden om at det er en åndelig forklaring på det som skjedde.

– Vi må i så fall tilbe en annen Gud. Det er overhodet ingen mulighet for at min Gud ville at George Zimmerman skulle drepe tenåringssønnen min, sier Martin.