En barmhjertig samaritan og en sann dyrevenn: Disse egenskapene var en hårsbredd fra å ta livet av 59 år gamle Paul Gaylord fra Bend i Oregon. I juni ble han nemlig alvorlig syk etter å ha forsøkt å hjelpe løskatten «Charlie».

Den hadde nemlig satt fast en mus i halsen, og var i ferd med å lide seg gjennom en langsom kvelningsdød. I stedet ble han bitt, muligvis av en loppe i kattens pels. Der og da reagerte han ikke stort på det, og lånte et skytevåpen fra en nabo for å spare katten for mer lidelse.

EN SANN DYREVENN: Paul har to hunder, en katt, og bor i et rottebefengt hus. (Foto: AP/PRIVAT)

Et par dager senere ble han imidlertid dårlig. Først antok han at det bare var en forkjølelse, men etter at lymfeknutene hans plutselig hovnet opp voldsomt ble han i all hast ført til sykehuset, skriver Huffington Post.

Ble dødsdømt

Han tilbrakte nesten en måned på en intensivavdeling. Familien ble på et punkt også fortalt at han «umulig» ville kunne overleve byllepestinfeksjonen han hadde pådratt seg.

– Hjertet hans stoppet og lungene kollapset, sier moren Almeda Gaylord.

Sønnen Jake fløy dermed 3000 kilometer fra Texas for å kunne sitte hos faren på dødsleiet. Men mot alle odds klamret han seg likeel til livet, men det gikk koldbrann både i hendene og føttene, og alle fingre og tær er nå amputert.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HARD OPPTRENING I VENTE: Fingrene og tærne til Paul måtte amputeres. (Foto: AP/Privat)

Å gå tilbake til jobben som sveiser er helt utenkelig, og han har svært lang opptrening i vente – både for å lære seg å gå, og å bruke hendene.

– Jeg har ikke tenkt til å la dette ta motet fra meg, og føler meg heldig som i det hele tatt er i live, sier han til lokalavisen The Oregonian.

Byllepesten forårsakes av bakterien Yersinia pestis. Man antar at Svartedauden på 1300-tallet etter all sannsynlighet var en byllepestepidemi. Så mange som 75 millioner mennesker døde trolig den gang, men sykdommen forsvant aldri helt fra jordens overflate.

Gaylord ligger nå på sykehus i Bend, Oregon ble omfattende skader. (Foto: Anonymous/Ap)

LES OGSÅ: Katten Stubbs feirer 15 år som ordfører i USA

Husker lite

Gaylord husker nå lite av de første dagene etter at han ble lagt inn på intensiven.

– Jeg var delirisk. Ting virket ikke virkelige i det hele tatt, og det føltes som om klokken gikk baklengs, forteller han.

Den neste tiden forløp i en tåke av hallusinasjoner. Samtidig forberedte familien begravelse, og en prest ble tilkalt for å døpe ham på dødsleiet.

Timer senere viste han mirakuløst tegn til at han var på bedringens vei.

Nå venter store omveltninger i livet: Hans gamle, rottebefengte hus, hvor han har bodd med kona, to hunder og en annen katt er ikke spesielt egnet for en som har nedsatt immunforsvar.

For familien hans kan likevel ingenting ta fra dem gleden over at han overlevde.

– Jeg har aldri vært en lykkeligere mor. Dette er den beste gaven jeg kunne fått, sier moren – som fylte 82 forrige uke.

LES OGSÅ: Drapsmann gjemte seg inni madrass i to dager