Kun dager etter at John Terry ble frikjent for å ha kommet med rasistiske tilrop mot Anton Ferdinand i en sivil domstol, er det nå duket for to profilerte managere i retten, skriver den engelske avisen The Sun i sin torsdagsutgave.

West Hams manager Sam Allardyce har nemlig valgt å saksøke Blackburns manager Steve Kean for ærekrenkelse og har stevnet sin tidligere assistenttrener for Londons High Court.

Søksmålet kommer etter Steve Keans tirade mot «Big Sam» i fjor, som ble filmet og spredte seg raskt på internett, melder The Guardian og BBC Sports.

– Jeg har ikke snakket med ham siden. Han ignorerte meg så jeg gir f*** i ham

Kean: – Jeg gir f*** i ham
I videoen stiller blant annet et stort spørsmålstegn ved Allardyces integritet, og tar samtidig æren for å ha oppdaget Phil Jones, som nå har etablert seg i Manchester United.

På spørsmål om sitt forhold til Allardyce etter å ha erstattet ham på Ewood Park i desember 2010, svarer Kean med å gå til angrep på sin tidligere sjef.

– Jeg har ikke snakket med ham siden. Han ignorerte meg så jeg gir f*** i ham, sa Kean i videoen.

– Jeg jobbet ræva av meg for ham, men så fornærmet han meg så til h**** med ham, sa blant annet Blackburns nåværende sjef.

Bekrefter søksmål
Allardyce har instruert sine advokater til å saksøke både Kean og Blackburn - som sparket ham.

En talsperson for Allardyce bekrefter at det blir rettssak.

– Han har besluttet å gå videre med dette med rettslige skritt. Utover det vil han ikke kommentere saken ytterligere, sier «Big Sam» sin talsmann.

Championship i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

MÅ MØTE I RETTEN: Steve Kean må møtte i retten etter å ha blitt saksøkt av Sam Allardyce for ærekrenkelser. (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Spredte seg raskt på nettet
Videoen der Kean går til frontalangrep på sin tidligere sjef ble filmet på en bar i Hong Kong i forbindelse med Blackburns sesongoppkjøring i fjor sommer. I videoen sier Kean blant annet også at han ville lede Blackburn til en plassering på øverste halvdel den kommende sesongen (sesongen 2011/2012, red. anm) og til topps i den engelske ligacupen.

Men sesongen endte som kjent med nedrykk for Allardyces erstatter og Blackburn. Nå må Kean også møte i retten for å svare på påstander om ærekrenkelser.

En dato for rettssaken mellom Kean og Allardyce er foreløpig ikke fastsatt. Ifølge BBC ble saksdokumentene overlevert retten 12. juli. Verken Steve Kean eller representanter for Blacbkurn ønsker å kommentere søksmålet.

Se videoen der Kean skjeller ut Allardyce her (hentet fra You Tube):