Molde - Ventspils 3-0

Et solid Molde-lag knuste latviske Ventspils i onsdagens Mesterliga-Kvalifisering. Dette var første kamp i andre runde mellom disse lagene.

Artikkelen fortsetter under bildet!

start

Overkjøring
Molde åpnet forrykende mot Ventspils. Allerede etter seks minutter var de hvite og blå på farlig visitt hos Maksims Uvarenko. Joshua Gatt med godt løp langs høyreflanken, som la inn til Davy Claud Angan.

Ivorianeren fikk ikke stokket benene og ballen gikk like utenfor Ventspils-målet.

To minutter senere var mannskapet til Ole Gunnar Solskjær farlig frempå igjen. Gedigen kontringssjanse, men skuddet til Jo inge Berget føk like utenfor stolpen til en utspilt latvisk keeper.

Etter 30 minutter fikk Angan omgangens soleklart største sjanse. Alene med Uvarenko skulle spissen bare bredside ballen i mål, men 24-åringens skudd strøk stolpen og frustrerte Molde-supportere så nok en sjanse gå til spille.

Hoseth-suser
Et tafatt og forsiktig bortelag hadde ingenting å stille opp med i førsteomgang. Etter 37 minutter forsøkte mannen med silkefoten seg på en suser fra 20 meter, etter en pasning fra lynraske Gatt. Skuddet føk som et prosjektil opp i venstrekryss og ut igjen.

Dermed gikk lagene til pause med uavgjort, selv om det bare var Molde, Molde og atter Molde de første 45 minuttene av kampen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

hoseth

Fortjent scoring
Andreomgangen startet ikke uventet med press fra et friskt hjemmelag. Allerede etter 53 minutter kom den første store sjansen da ballen etter litt klabb og babb i feltet faller ned hos Angan.

Fra omtrent en halv meter kunne ikke spissen bomme, og hjemmelaget gikk opp i en meget fortjent ledelse.

De neste minuttene var preget av et Molde-lag som senket seg ned et par gir. De gule og blå fortsatte å ligge lavt mot et poengsultent hjemmelag, og denne kampen var alt annet enn tett og jevn.

feiring

Spikern i kista
Etter 76 minutter løp en frisk Jo Inge Berget inne i Ventspils-feltet. Unggutten ble hektet i det han forsøkte å passere en av bortelagets forsvarere, og klar straffe til Solskjærs menn.

Vegard Forren dunket ballen velplassert til høyre for keeper, og 2-0 til MFK.

– Jeg har aldri bommet på straffe, så jeg følte meg sikker når jeg fikk muligheten, sa Forren til TV 2 etter kampen.

Fjorårets seriemestere fortsatte storspillet, og åtte minutter senere satte Angan inn sin andre for kvelden og hjemmelaget opp i 3-0. Ingen av lagene maktet å score flere mål og hjemmesupporterne kunne gå fornøyde hjem etter kampen.

Dermed har Molde et godt utgangspunkt foran returkampen førstkommende tirsdag.

– Lover å score
Tomålsscoreren lover bedre uttelling i neste kamp.

– Neste kamp skal jeg score på det jeg har av sjanser. Det lover jeg, sa ivorianeren til TV 2.

Unggutten Magnus Eikrem mener at Molde skulle ha puttet flere baller i nota.

Tror ikke det mange vil sakt noe hvis det hadde stått 6-0 her. Vi er gode i dag, og nå er alt mulig, sier Magnus Eikrem.

Ole Gunnar Solskjær var strålende fornøyd etter matchen.

Det var klasseforskjell i dag. Vi kunne fort vunnet med både fem og seks mål i dag. Nå skal vi reise ned til Latvia og spille som vi gjorde her, sa Molde-treneren til TV 2 etter kampen.