Bagnères-de-Luchon (TV 2 Sporten): Det så stygt ut for Thomas Voeckler da han kort tid før Tour de France slet med knebetennelse. Den franske sykkelyndlingen var svært usikker på formen før treukersrittet, uten at det har gjenspeilet seg på resultatlistene.

For Voeckler har fosset inn til to etappeseirer og en tredjeplass så langt i Touren. På dagens kongeetappe til Bagnères-de-Luchon vartet Europcar-rytteren opp med et klassisk Voeckler-stunt.

LES: Evans tapte over fem minutter - Voeckler vant kongeetappen

Med hodet vaggende fra side til side og geipen hengende viste Voeckler at han har en evne til å lese sykkelritt som få andre i feltet. Det var nemlig slett ikke tilfeldig at han valgte å stikke fra Brice Feillu 6,5 kilometer fra toppen av Col de Peyresourde.

– Jeg visste at det kom folk bakfra. Det var bare å kjøre. Jeg tenker ikke på familien eller noen slike ting når jeg har det smertefullt. Da konsentrer jeg meg kun om det jeg skal gjøre, sier Voeckler.

– Veldig stolt
I 2004 sikret Europcar-rytteren seg evig heltestatus i Frankrike da han kapret den gule trøyen etter et brudd på den femte etappen. Voeckler kjempet hardt og holdt på den i hele ti dager.

LES: Sykkelfans hadde sex langs Tour de France-løypen

Han forsvarte den blant annet opp til Plateau de Beille. Voeckler står med tre etappeseirer i Touren, men dagens seier når ikke helt opp til de andre.

– Det er vanskelig å sammenligne seirene, men dette var en av de deiligste. Før start var målet mitt å ta så mange poeng på klatretrøyen som mulig. Jeg kjørte fire ritt i rittet - opp Col d'Aubisque, Tourmalet, Col d'Aspin og Col de Peyresourde. Jeg kjente til hver eneste kilometer av de klatringene. Med tanke på rytterne som satt med meg i bruddet var det ikke min deiligste seier, men jeg er veldig stolt, forteller franskmannen.

LES: Boasson Hagen: – Vi har bra kontroll på den gule nå

Ikke bare Tour de France-rytter
Voeckler står med en sterk 5. plass fra Amstel Gold Race og en flott 4. plass fra Liege-Bastogne-Liege. Det mener Voeckler beviser at han ikke bare er en Tour de France-rytter. Likevel er det påfallende hvor ofte Voeckler prikker inn toppformen til Touren.

– Tour de France er et av de viktigste rittene i året, men det er ikke det eneste. Jeg er ikke mindre motivert til Flandern rundt, Amstel Gold Race og Liege-Bastogne-Liege, men jeg elsker å konkurrere. Og i Tour de France er det konkurranse, sier Voeckler.