Bagnères-de-Luchon/Bergen (TV 2 Sporten): Edvald Boasson Hagen gjorde seg nok en gang bemerket med solid jobb i front av feltet på onsdagens knallharde Tour de France-etappe.

Les også: Evans tapte over fem minutter

Nordmannen tok det derfor som ventet rolig mot slutten og trillet i mål vel 27 minutter etter etappevinner Thomas Voeckler.

– Det var en tøff dag, men vi klarte å kontrollere det ganske bra. Jeg hadde ikke så veldig bra bein i dag, men det er det vel ikke så mange som har nå, tror jeg, sier Boasson Hagen til tv2.no med et smil.

Les også: Her får Cadel Evans møte sitt norske idol

– Begynner å se Paris
Men opplendingen og hans Sky-kamerater hadde i hvert fall gode nok bein til å forsvare Bradley Wiggins sammenlagtledelse nok en gang.

Det var ventet action blant sammenlagtfavorittene, men den store spenningen uteble. Dermed nærmer Paris seg, og muligheten for Wiggins som første britiske Tour-vinner.

Sindige Boasson Hagen feirer likevel ikke på forskudd.

– Man skal aldri si aldri. Men vi har vel ganske bra kontroll. Ser bra ut så langt. Får krysse fingrene og håpe på det beste, sier han i kjent stil.

– Det er en ny hard dag i morgen (torsdag), men det er ikke så mange igjen nå. Vi begynner å se Paris, sier Boasson Hagen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

– Synd for Evans, bra for oss
Fjorårsvinner Cadel Evans tapte over fem minutter og ligger nå over åtte minutter bak Wiggins i sammendraget.

Det plaget ikke Boasson Hagen nevneverdig.

– Det er fordel for oss. Det blir vanskelig for han å ta igjen det. Det er selvsagt synd for han, men bra for oss, sier han.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Boasson Hagen gledet seg ellers over alle de norske supporterne som heiet oppover fjellsidene.

– Da jeg slapp mot slutten og tok det med ro, var det mange nordmenn som støttet. Det gikk veldig bra, forteller han.

Edvald Boasson Hagen