Postgirobyggets sommerlåt «Idyll» har lenge vært populær blant AUF-erne på Utøya. På første dag under fjorårets leir framførte Renate Tårnes den fra scenen, og publikum responderte med allsang.

Se Renate fremføre «Idyll» i videoen øverst!

– Jeg spurte mange hva slags sanger jeg burde spille, og alle svarte «Idyll», fordi det er obligatorisk å spille den på Utøya. Det er en utrolig fin sang som sprer glede, med en fin tekst som har betydd mye for meg, også etter 22. juli, sier Tårnes i lørdagens sending av «Trude» på TV 2.

Les også: Utøya-redningsmann etter heltedåden: – Livet ble meningsløst

Mistet kjæresten

Sammen med kjæresten Snorre Haller hadde hun gledet seg til AUF-leiren. De hadde vært et par i noen måneder og så fram til fine dager på Utøya. Men Snorre ble et av gjerningsmannens første ofre, og Renate var få meter unna da hun så kjæresten ble drept.

Tiden etterpå var vanskelig.

– Det har vært veldig opp og ned. Særlig i begynnelsen hadde jeg mange dager der jeg stengte meg inne på rommet. Jeg hadde et behov for å være mye alene. Men jeg har fått mye hjelp fra folk rundt meg som har stilt opp dag og natt, forteller Renate Tårnes.

Hele intervjuet med Renate Tårnes ser du i «Trude» på TV 2 klokken. 21.40 til 22.40 lørdag 21. juli. Der møter du også Harald Føsker som nesten ble blind etter bombeangrepet, Otto og Erik som reddet mange liv med båtene sine ved Utøya og Kripos-etterforsker Knut Rykhus som gikk i land på Utøya tidlig om morgenen lørdag 23. juli.