adatalentpris
adatalentpris

Ada Stolsmo Hegerberg er månedens fotballtalent - mai 2012

Ada Stolsmo Hegerberg er kun 17 år gammel, men toppscorer i Toppserien med 19 mål. Nå hedres ungjenta med Statoils talentpris for andre året på rad.

- Det betyr utrolig mye for meg. Jeg har jo tatt steg selv også, og vist meg frem. Så det er artig, sier en fornøyd Ada.

Se reportasjen i videovinduet øverst!

Superspissen kom fra Kolbotn til Stabæk i år og har imponert så langt denne sesongen. Hun topper scoringslisten i Toppserien med så langt 19 mål.

- Jeg har en ekstrem vinnerskalle, stiller veldig høye krav til meg selv, og forventer samtidig mye av andre. Og så jeg jobber jo steinhardt både i kamp, utenfor banen, og på banen. Jeg har mye egentrening med pappa og min storesøster Andrine. Og så har jeg faktisk en del sprinttrening ved siden av.

Juryens begrunnelse lyder som følger:

“Ada Stolsmo Hegerberg er en notorisk målscorer som tross sin unge alder har markert seg stekt både i Toppserien og på aldersbestemte landslag. 16-åringen har hittil i sesongen scoret utrolige 19 mål, og troner foreløpig øverst på toppscorerlisten i Toppserien. Ada har gode og allsidige avslutningsegenskaper, og er en smart, hurtig og sterk spiller. Hun er ambisiøs og legger ned et stort treningsarbeid, og har meget gode holdninger både på og utenfor banen.”

Les også:
- Månedens fotballtalent for august 2012
- Månedens fotballtalent for juli 2012
- Månedens fotballtalent for juni 2012
- Månedens fotballtalent for april 2012
- Månedens fotballtalent for mars 2012

Gir prispengene til Stabæk
Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil.

Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”.

- Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsoransvarlig for Statoil.

Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Ada Stolsmo Hegerberg har valgt å gi pengene til Stabæk.

- Jeg har valgt å gi alle 50 000 kronene til Stabæk.