Denne plakaten spiller på en epost fra Assad til sin engelske tolk som ble lekket på Wikileaks. Der forteller Assad en eldgammel vits om nettopp hvor inkonsistent det engelske språket kan være. (Foto: OCCUPIED KAFRANBEL/FACEBOOK)

Av CHRISTIAN SØNSTEBY

Mens blodet renner i gatene i en rekke syriske byer, Assad vurderer å bruke kjemiske våpen og en offensiv mot hovedstaden i gang – får en opprørsgruppe i nordvest stor oppmerksomhet av helt andre årsaker.

De siste månedene har de nemlig fyrt løs den ene satiriske salven etter den andre i retning regimet i Damaskus.

De kaller seg selv «Occupied Kafranbel» (Kafranbel er en småby like utenfor Idlib). Via Facebook-siden sin har de fått mange til å trekke på smilebåndet, blodbadet til tross.

SISTE FRA SYRIA: Fire av Assads nærmeste drept i attentat

Mange av plakatene har et sterkt internasjonalt fokus: Både FNs utsending Kofi Annan og Barack Obama får gjennomgå for at de ikke makter å gjøre noe med volden mot sivilbefolkningen.

Et annet gjennomgangstema er Russlands president Vladimir Putin i tospann med Bashar al-Assad, aktivt arbeidende for å forlenge konflikten.

LES OGSÅ: Russland: – Vi blir utsatt for utpressing

Ta en titt på noen av bildene her:

Er Kinas og Russlands veto i Sikkerhetsrådet mot Syria-intervensjon iscenesatt av et handlingslammet USA? Denne plakaten går langt i å hevde det. (Foto: OCCUPIED KAFRANBEL/FACEBOOK)

Russlands president Vladimir Putin, på de fleste bildene i rosa dress, får tydeligvis mye av skylden for at det ikke har kommet til en løsning i Syria. (Foto: OCCUPIED KAFRANBEL/FACEBOOK)

Er Kofi Annans FN-sanksjonerte løsninger for fred en umulig vei å gå? (Foto: OCCUPIED KAFRANBEL/FACEBOOK)

Barn poserer med plakater på svært mange av bildene som legges ut i Facebook-gruppen til Kafranbel-opprørerne. (Foto: OCCUPIED KAFRANBEL/FACEBOOK)

525141_369325699787953_1662009102_n (Foto: OCCUPIED KAFRANBEL/FACEBOOK)
540484_370502439670279_443583127_n (Foto: OCCUPIED KAFRANBEL/FACEBOOK)

Er tiden i ferd med å renne ut for Bashar al-Assad? (Foto: OCCUPIED KAFRANBEL/FACEBOOK)

Bashar al-Assad er et skadedyr som bekjemper, mener opphavsmannen til denne plakaten. (Foto: OCCUPIED KAFRANBEL/FACEBOOK)

Assad klamrer seg til makten. (Foto: OCCUPIED KAFRANBEL/FACEBOOK)
Barna er også med. (Foto: OCCUPIED KAFRANBEL/FACEBOOK)

Misnøyen med Russlands påståtte passivitet er stor. (Foto: OCCUPIED KAFRANBEL/FACEBOOK)

Tiden er i ferd med å renne ut for Assad-regimet, som heldigvis kan støtte seg på Russland - eller? (Foto: OCCUPIED KAFRANBEL/FACEBOOK)