Fränk Schleck som tirsdag testet positivt på doping må nå belage seg på en lang kamp for å renvaske sitt eget navn og rykte.

– Veldig trist
TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, mener dette rammer flere enn bare Franck Schleck.

– Det er mange som blir rammet her. Det er trist for Andy og familien, det er trist for fansen, og det er først og fremst trist for hele sykkelverden.

Kaggestad tror også Andy Schleck vil få det tøft fremover nå.

– Han må jo uansett nå bruke mye energi på å forsvare broren. Men må nok også tåle en del spekulasjoner rundt sine egne prestasjoner. Denne saken er i det hele tatt veldig uheldig for imaget til begge to, sier Kaggestad.

Les også:Fränk Schleck: – Jeg er blitt forgiftet

Kan ha blitt brukt for å skjule andre stoffer
Kaggestad tror det er to muligheter for hva som kan ha skjedd med RadioShack-rytteren.

– Enten er han uskyldig, og har fått i seg dette stoffet gjennom drikke eller mat. Da snakker vi samme type sak som Contador har vært involvert i. Dersom han er skyldig så må han ha brukt stoffet til å vaske ut andre stoffer. Stoffet er ikke noe prestasjonsfremmede middel, og kan derfor bare brukes for å skule andre ulovlige stoffer, sier Kaggestad.

Stoffet Schleck er tatt for lligger inn under en kategori i dopingreglementet som tilsier at det er en viss sjanse for at utøveren er uskyldig. Strafferammen ligger på bare ett års utestengelse, og skiller seg på den måten bort fra stoffer som EPO, som har en strengere strafferamme. Dette mener Kaggestad taler til Schlecks fordel.

– Sett på denne måten så ser det lyst ut for Fränk Schleck. Jeg kan jo minne om Alexander Kolobnevs som også ble tatt for et vanndrivende stoff under fjorårets Tour de France. Han er nå tilbake i feltet, og vil være en av favorittene under OL i London.

Schleck (Foto: FRANCK FIFE/AP)

Gammel historie vil tale imot Schleck
Schleck har tidligere vært involvert i uheldige dopepisoder. Dette mener Kaggestad vil slå tilbake på RadioSchanck-rytteren nå.

– Det som ikke akkurat styrker troverdigheten hans er pengeoverføringene han gjorde til denne dopinglegen i Spania for noen år siden. Denne saken har han også innrømmet. Jeg tror den historien vil dukke opp som troll i eske nå, sier han.

Se hele intervjuet med Kaggestad i videovinduet øverst i saken.