Vi får med jevne mellomrom høre at svenskekongen er en råkjører av dimensjoner. Nå kan det imidlertid synes som det har gått vel fort i svingene med skatten også, skriver den svenske næringslivsavisen Dagens Industri (DI).

Det viser seg nemlig at han har kjørt 100 mil i sin elskede blå Ferrari 456 MGT fra 2000 – uten å betale veiavgiften.

– Kjøp Toyota!

Skatten på 2875 svenske kroner skulle ha vært betalt inn senest 2. juli. Det svenske Hoffets slurv førte imidlertid til at det ikke skjedde. Fra 3. juli var det dermed egentlig forbudt å kjøre bilen i det hele tatt.

Så sent som 6. juli havnet det 12 år gamle råskinnet og dens sjåfør i rampelyset, da bilen brøt sammen i Alingsås. Kongen måtte dermed brette opp ermene og skru løs på en bensinstasjon.

– Skaff deg en Toyota, kommenterte en forbipasserende syrlig.

LES OGSÅ: Aftonbladet krevde Knugens avgang

Har immunitet

Alle andre som dropper den svenske veiavgiften risikerer bøter, men «Knugen» har påtaleimmunitet ifølge svensk lov. Hoffet blir nå likevel tvunget til å betale hele – hold deg fast – 87 norske kroner i forsinkelsesrente.

– Kongen betaler ikke personlige disse skattene, selv om bilen er hans private. Vi har en tjenestemann som skal ta seg av dette, men her har det åpenbart ikke fungert. Vi har innledet en interngranskning og vil virkelig beklage at avgiften ikke var betalt, sier hoffets informasjonssjef Bertil Ternert til DI.

Og om de ikke skynder seg og får gjort opp, risikerer man at bilen blir avskiltet.