Fränk Schleck rystet tirsdag en hel sykkelverden da han testet positivt på det vanndrivende stoffet Xipamide.

Antidopingbyrået WADA skal ha funnet stoffet i en urinprøve som Schleck ga 14. Juli. RadioSchack-Nissan har nå sendt rytteren hjem.

Les også: Andy Schleck: – Jeg sverger på mitt og min families liv, jeg er sikker på at han ikke har tatt noe

– Jeg har blitt forgiftet
Seint tirsdag kveld kom Schleck med en uttalelse der han benekter å ha benyttet seg av doping.

– En doktor fra UCI har i kveld informert meg om at det er oppdaget et ulovlig stoff i urinen min etter en rutinemessig dopingkontroll 14. juli 2012.

– Jeg nekter for å ha tatt noen som helst form for ulovlige stoffer. Jeg har ingen forklaring på testresultatet, og insisterer derfor på å få en B-prøve, noe jeg har rett på. Dersom denne prøven skulle bekrefte det nåværende resultatet, må jeg ha blitt forgiftet, skriver han i en offisiell uttalelse, ifølge cyclingnews.com.

Schleck-hotell (Foto: Mats Wedervang/TV 2)

Lillebror Andy Schleck, som ble nummer to i fjorårets Tour, men står over årets utgave på grunn av skade, er helt sikker på at broren er uskyldig.

– Jeg sverger på mitt og min families liv, jeg er sikker på at han ikke har tatt noe, sier lillebror Andy Schleck til Le Parisien. Tatt ut av Touren

Tatt ut av Touren
UCI har ikke gått inn for suspendering av Schleck, ettersom funnet ikke kvalifiserer til det, men tirsdag kveld bekreftet RadioShack-Nissan-Trek at Schleck er tatt ut av Touren.