KANSKJE:   Det er ikke avklart om Springsteen spiller på Rådhusplassen, sier kommunikasjonsdirektør i NRK, Tommy Hansen.  (Foto: NTB Scanpix)
KANSKJE: Det er ikke avklart om Springsteen spiller på Rådhusplassen, sier kommunikasjonsdirektør i NRK, Tommy Hansen. (Foto: NTB Scanpix)

– Springsteen spiller på Rådhusplassen 22. juli

Skal hedre terrorofrene på ettårsmarkeringen med overraskelseskonsert.

Etter det TV 2 erfarer skal Bruce Springsteen spille på Rådhusplassen under den offisielle minnekonserten søndag 22. juli.

Ville spille på Utøya

Opprinnelig skal planen ha vært at en av verdens største artister ville spille på Utøya på AUFs private markering, men ifølge sikre kilder skal «The Boss» også opptre på Rådhusplassen.

– Det er ett hundre prosent sikkert at han spiller på Rådhusplassen, opplyser kilden til TV 2.

Om Utøya-konserten da utgår, er uvisst.

Les også: Springsteen vil spille på Utøya 22. juli

Det er mye hemmelighetskremmeri rundt Springsteens planer for 22. juli og AUF-leder Eskil Pedersen har følgende kommentar:

– Bruce Springsteen er en artist arbeiderbevegelsen alltid har holdt kjært. Siden 22. juli har han vist mye omtanke for Utøya-ungdommen og Norge og det har betydd mye for oss. Vi setter pris på hans engasjement, skriver Pedersen i en SMS til tv2.no.

– Hvis han skal opptre i Oslo er vi selvsagt veldig glad for det, avslutter han.

I mai fortalte Springsteen selv at han ønsket å bidra under minnesmarkeringen i Norge.

– Jeg er ikke blitt spurt personlig om å delta på noe den dagen, men om jeg blir det, vil jeg selvfølgelig være interessert i å gjøre noe, svarte Springsteen, ifølge Aftenposten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Springsteen (Foto: Scanpix)
Springsteen (Foto: Scanpix)

– Hjertelig velkommen

Ordfører i Oslo Fabian Stang kjenner ikke til detaljene rundt minneskonserten, men syns det er hyggelig dersom Springsteen kommer.

– Det er klart at det er et uttrykk for at mange i verden er opptatt av å stille opp for Norge som ble så hardt rammet i fjor. Han har sagt tidligere at han er villig til å opptre, så dette er en hyggelig nyhet. Han er hjertelig velkommen, sier ordføreren.

Springsteen er for tiden på turné og lørdag 21. juli spiller han foran 40.000 mennesker på Valle Hovin, mens han 23. og 24. juli skal spille foran 44.000 bergensere på Koengen.

Kjente navn

Flere kjente artister skal være med på minneskonserten på Rådhusplassen.

Blant dem finner vi navn som deLillos, Karpe Diem, Marit Larsen, Mari Boine, Vinni og Halvdan Sivertsen, i tillegg til Kringkastingsorkesteret (KORK). Flere av artistene har laget nye sanger og tekster til denne konserten.

Forfatterne Karl Ove Knausgård og Frode Grytten skal lese nyskrevne tekster om 22. juli og det blir videoinnslag med noen av de som ble rammet av fjorårets hendelser. Knausgård har også dekket rettssaken mot Anders Behring Breivik for The New York Times.

Programmet som ledes av ledes av Haddy N'jie produseres av NRK, men vil også bli sendt på TV 2 Nyhetskanalen.

NRK vil ikke bekrefte

Verken N'jie eller prosjektleder Stig Karlsen i NRKs underholdningsavdeling har tidligere villet bekrefte eller avkrefte om Bruce Springsteen skal opptre, annet enn at det er sendt en forespørsel om dette.

Heller ikke kommunikasjonsdirektør i NRK, Tommy Hansen, vil bekrefte TV 2s opplysninger onsdag.

– Dette er ikke avklart, det er en del som må løses i forhold til det praktiske, tekniske og logistikken rundt det. I tillegg må alle parter være enige om at dette er en god idé, sier Hansen til tv2.no.

Han forteller at de fortsatt har en dialog med «The Boss», som for tiden er ute på turne i Europa, men at ingenting er besluttet.

– Uansett blir dette et kjempearrangement, sier Hansen.