HENGER IKKE MED GEIPEN: Andy Schleck har ikke panikk, selv om Dauphiné resultatene har vært elendige. (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)
HENGER IKKE MED GEIPEN: Andy Schleck har ikke panikk, selv om Dauphiné resultatene har vært elendige. (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)

Andy Schleck: – Jeg sverger på mitt og min families liv, jeg er sikker på at han ikke har tatt noe

Er sikker på at storebror Fränk ikke har dopet seg.

Sykkelverdenen er igjen i sjokk etter at det tirsdag ble klart at Fränk Schleck har avlagt en positivt dopingprøve.

Rytteren fra Luxembourg, som ble nummer tre i fjorårets Tour, skal ha avlagt den positive prøven etter 13. etappe. Det ble funnet sport av stoffet Xipamide i hans urinprøve.

Les også: Fränk Schleck med positiv dopingprøve

Lillebror Andy Schleck, som ble nummer to i fjorårets Tour men står over årets utgave på grunn av skade, er helt sikker på at broren er uskyldig.

– Jeg sverger på mitt og min families liv, jeg er sikker på at han ikke har tatt noe, sier lillebror Andy Schleck til Le Parisien.

Tatt ut av Touren
UCI har ikke gått inn for suspendering av Schleck, ettersom funnet ikke kvalifiserer til det, men tirsdag kveld bekreftet RadioShack-Nissan-Trek at Schleck er tatt ut av Touren.

– Etter at vi ble gjort kjent med prøven, så har laget bestemt å trekke Fränk Schleck ut av Tour de France med umiddelbar virkning. Selv om ikke en unormal a-prøve krever noe slikt, så mener mr. Schleck og laget at dette er den riktige tingen å gjøre. Dette for å sikre oss at Tour de France kan fortsette i ro og mak, og at Fränk Schleck kan forberede sitt forsvar, skriver laget i en pressemelding.

– Slutt å juks
Noen sykkelproffer har allerede reagert sterk på avsløringen på twitter.

– Dra hjem Fränk, du får nok ikke lønnen din nå. Tosk, skriver Omega Pharma-Quick Step-rytteren Matt Brammeier på twitter. Han referer til at Schleck-brødrene og Fabian Cancellara har klaget på at de ikke har fått utbetalt lønn fra RadioShack.

– Slutt å juks og la beina snakke. F@@K!!!! skriver Lotto-Belisol-rytteren Greg Henderson.