Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Luis Suárez ble suspendert i åtte kamper forrige sesong, etter at FA fant ham skyldig i å ha kommet med en rasistisk kommentar mot Manchester Uniteds Patrice Evra.

Liverpool-stjernen har siden unngått å komme med uttalelser om saken, men i et nylig intervju med en TV-kanal i hjemlandet Uruguay, gjengitt av Daily Mirror, klarte ikke Suárez å holde tilbake frustrasjonen lenger.

– Folk i klubben er sikre på at Manchester United arrangerte denne saken mot meg for å få meg ut av laget, og stoppe Liverpool. I England har Manchester United stor politisk innflytelse, og det må en respektere, og bare holde munn, fortalte Suárez, ifølge avisen.

Håndtrykket var en misforståelse
Da lagene skulle møtes igjen i februar, og Suárez hadde sonet dommen, skulle spillerne ta hverandre i hånda før kampen. Dette håndtrykket gikk ikke helt etter planen, og også for dette legger Suárez all skyld på Evra og klubben hans.

– Det var en misforståelse det som skjedde mellom meg og Evra på Old Trafford da vi skulle ta hverandre i hendene. Faktisk tror jeg dette ble arrangert, akkurat slik det var da jeg ble straffet. Jeg lovet kona mi, manageren og direktørene at jeg skulle ta Evra i hånda. Hvorfor skulle jeg ikke gjøre det? Jeg trodde det skulle gå fint, siden jeg ikke hadde noen problemer med ham, opplyste 25-åringen.

Selektive bilder
Som mener at også de engelske TV-kanalene spilte på lag med Evra og co.

– Media i England viste bilder av at jeg passerte foran ham, men de viste ikke at han hadde senket hånda si. Bare i Uruguay og Spania viste de at jeg faktisk ville ta ham i hånda, sa angriperen.

Gråt mye
Suárez fortalte at det var beintøft å få rettet rasismebeskyldningene mot seg.

– Det var utrolig tøft å gå gjennom det som skjedde. Jeg viste ikke følelsene mine på banen, men utenfor banen gjorde jeg det, og jeg gråt mye på grunn av det som skjedde med Evra. Uken da høringen ble gjennomført var veldig komplisert. Både jeg og kona gråt mye den uken.

Fikk kompliment fra United-fan
Da var det greit med en liten oppmuntring fra uventet hold.

– Manchester United-fansen respekterer meg. Jeg har en anekdote om det. En dag, etter alt som hadde skjedd med United-spilleren, kom det en United-fan bort til meg på restauranten der jeg spiste lunsj med min kone. Han spurte meg om å få ta et bilde av meg, og fortalte meg at han beundrer meg som fotballspiller, lød det fra uruguayaneren.

Lagene møtes igjen i den femte runden av den kommende Premier League-sesongen. Slaget står 23. september på Anfield.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk