Peter Sagan har vært en av de desidert største profilene i årets Tour de France.

22-åringen fra Slovakia har ikke bare vunnet tre etapper og tatt et solid grep om den grønne poengtrøya, men også signert et par pupper, sett video av sin egen puppesignering, blitt rasende på en konkurrent, etterlignet Forrest Gump og plaget lagkameraten med metalmusikk om morgenen.

Ønsket seg bil
Nå kan det bli mer turbotakter fra sykkelkometen, for som følge av hans fantastiske innsats på den franske landeveien, får han med stor sannsynlighet tilgang til et nytt transportmiddel når han triller i mål i Paris.

Ifølge cyclingnews.com kom Sagan før touren startet med en spesiell forespørsel til Team Liquigas-president Paolo Zani. Han ønsket seg en bil dersom han klarte å vinne den grønne poengtrøya, og Zani svarte med å love Sagan en Porsche, dersom han i tillegg til å kapre trøya også klarte å vinne to etapper.

Leder klart
Ettersom Sagan som nevnt allerede har tatt tre etappeseire, og per i dag har en ledelse på 102 poeng i konkurransen om poengtrøya, skal det mye til for at det ikke vil befinne seg et tysk fartsvidunder i garasjen i høst.

Det gjenstår nå fem etapper av Tour de France, som avsluttes på Champs-Élysées søndag 22. juli.