Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se innslaget i videoen over.

Oppskrift

Foie gras i 3 varianter:

Foie gras creme brulle:

1 dl melk

150 gr foie gras

3 dl fløte

80 gr eggeplommer

2 ss portvin

Kok opp melk, og bland inn foie gras.

Visp sammen fløte og eggeplommer

Bland sammen de to, og kjør det glatt med stavmikser

Smak til med portvin, salt og pepper

Bakes i former på 95 grader i ca 30 min. Eller til de er stive

Kjøl ned, og brenn av med sukker

Bifftartar:

200 gr renskåret biff

100 gr andelever terinne

3 stk sjalottløk

6 stk stor champignon

Finhakk sjalottløken og kok den myk i litt olivenolje, kjøl ned.

Hakk opp kjøttet, og bland inn sjalottløken og smak til med salt og pepper.

Riv champignon på rivjern og dryss over annrettningen.

Andelever og krydderbrød:

4 skiver krydderbrød

100 gr andelever terinne

400 gr fiken

5 dl portvin

Skjær fiken i grove biter og la det koke inn med portvin

Kjør den med en stavmikser

Skjær brødet i mindre biter

Anrettes med fikenkompott og andelever.