Onsdag spiller Molde den første av to kvalifiseringskamper til Mesterligaen mot Ventspils.

Ole Gunnar Solskjærs lag kommer inn i kvalifiseringens andre runde, og starter med hjemmekamp mot de latviske seriemesterne.

Frykter uvanlig kampbilde
På tirsdagens pressekonferanse kunne treneren avsløre at han er bekymret for ett mulig scenario; at Molde må ligge dypt og forsvare seg, og satse på kontringer dersom Ventspils må jage scoring.

– Nå har vi ikke spilt mot utenlandsk motstand siden tidlig i mars, da vi gjorde det veldig bra. Spartak Moskva var en veldig bra gjennomført kamp. Så har vi ikke fått så mange av den type fotballkamper hjemme. Her har det helst vært spill på én banehalvdel, og det er som oftest motstanderens banehalvdel, så vi har ikke øvd så mye på å være kontringsfokusert. Det kan vi bli nødt til borte i Latvia, hvis vi får et godt utgangspunkt, sier Solskjær.

SE OGSÅ: – Blir forbauset hvis Wolff Eikrem ikke blir med mot Hellas

– Vet at det er mulig
Som mener at Molde er bedre nå enn i forrige sesong.

– Vi vet at det blir veldig tøft, men vi vet at det er mulig, for nå er vi et par hakk hvassere enn i fjor høst da vi vant serien, sier Molde-treneren.

Vil bli «snakkisen»
Nå har han som målsetting at Molde skal bli det nye «lokomotivet» i norsk fotball.

– Det er gått for lang tid uten, og det er gått for lang tid siden Rosenborg var i Europa hvert år, og var et lag som alle snakket om. Hvorfor kan ikke vi sette som mål at vi kan være det laget fra Norge som folk snakker om, undrer den tidligere Manchester United-helten.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk