Huk, Soler seg ikke toppløs
Huk, Soler seg ikke toppløs

Før var dette helt vanlig – nå nekter norske jenter

Toppløs-soling på norske strender er nemlig «ut».

På 70 og 80-tallet var det helt vanlig å kaste bikinitoppen og så og si «alle» solte seg toppløs. Men når var det sist gang du så noen sole seg toppløs på stranda? «God morgen Norge» har forsøkt å finne ut hva det er som har skjedd med toppløs-trenden.

Se hva folk på stranda mener om toppløs-soling i videoen øverst!

– Nordmenn er ganske sjenerte

Trendforsker Michelle Orme mener at det å sole seg toppløs nå virker som å være for «spesielt interesserte».

– I dag kan man sitte på badestranda og tenke «hva skjedde?». For bare noen år siden var det toppløse overalt, nå ser man det knapt lenger. Det er nesten sånn at man må oppsøke en nudiststrand for å gjøre det, sier hun.

Selv om hun har bitt seg merke i at det er færre toppløse så kan hun ikke peke på en spesielt hendelse eller uttalelse som har ført til at det har blitt sånn.

– Jeg tror det er resultatet av flere ting som har ført til en massesuggesjon. Vi har en tendens her i Norge til å gjøre det som andre gjør. Før var det greit å sole seg toppløs, nå er det ikke det lenger. Det er typisk for mer overflatiske trender som mote eller, i dette tilfellet, soling at man har en reaksjon, så en motreaksjon som er helt motsatt. Og trendintervallene er kortere. I tillegg så er jo vi nordmenn egentlig ganske sjenerte, mener Orme.

Les også: 7 myter om soling

(Artikkelen fortsetter under bildet)

topless6
topless6

– Hadde gjort det hvis andre gjorde det

At nordmenn er sjenerte kan nok stemme, for da vi tok turen til en av Oslos mest populære badestrender, Huk, så var det ingen toppløse å se – hvis vi ser bort fra på nudistdelen av stranda.

Men det er flere som egentlig kunne tenkt seg å sole seg toppløs, eller som har solt seg toppløs tidligere.

topless7
topless7

– Jeg kunne gjort det hvis flere andre gjorde det. Det hadde vært greit å slippe skille, sier Ingrid Almås (22).

En annen vi møter på stranda er Hanne Sjaker (41) som forteller at hun har kledd mer på seg med årene.

– Jeg vet ikke om det var lettere da alle gjorde det, enn nå som ingen gjør det. Jeg gjorde det jo da jeg også. Da var jeg yngre, men jeg likte det ikke så kjempegodt da heller, men jeg gjorde det nok fordi alle andre gjorde det, sier hun.

Les også: Her kan du la puppene strutte

Hva mener du? Stem i boksen under!