Hedenstad
Hedenstad

Vegar Eggen Hedenstad til tysk fotball

Har signert fireårskontrakt med Freiburg.

Vegar Eggen Hedenstad har signert en fireårskontrakt med den tyske Bundesliga-klubben Freiburg.

Det opplyser spillerens agent Tore Pedersen på sin Twitter-profil.

Hedenstad har levert en god sesong for Stabæk tross lagets tunge Tippeliga-sesong så langt.

– Mange interessenter
Stabæk bekrefter salget overfor TV 2 Sporten.

– Dette er en overgang vi har jobbet med i over ett år nå. Vegar har ønsket seg til utlandet, og vi har vært i samtaler med klubber fra flere land. Blant annet har noen Premier League-klubber vært inne i bildet. Men nå har vi falt ned på en klubb som jeg tror er en optimal løsning både for oss og Vegard, sier sportslig leder Inge André Olsen til TV 2 Sporten.

Vil hente inn nye spillere
Hedenstad har vært i Stabæk siden 2008, og hadde uansett gitt klubben en bra slump penger i utdanningskompensasjon. Stabæk er likevel fornøyd med summen tyskerne betaler som etter det TV 2 erfarer ligger på rundt 3 millioner kroner.

– Kontrakten hans gikk ut etter denne sesongen. Sånn sett er vi fornøyde med det vi sitter igjen med. Vi hadde ikke sluppet han dersom vi ikke følte vi fikk noe penger igjen. Nå har vi kanskje råd til å hente inn en, eller kanskje to ekstra spillere. Sportslig blir vi nok svekket siden Vegard har vært en viktig spiller for oss i mange sesonger nå.

Haugesunds Alexander Søderlund og Stabaks Vegar Eggen Hedenstad (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)
Haugesunds Alexander Søderlund og Stabaks Vegar Eggen Hedenstad (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)

Inge André Olsen mener Hedenstad kommer til en klubb som virkelig ønsker å satse på elverumsingen.

– De har en langsiktig plan for Vegar, og har sagt at de vil satse på ham. Dette er ikke en spiller de bare kjøper inn, lar ham få et par kamper, for så å vrake han hvis han spiller dårlig i en av dem. Så er det veldig hyggelig for Stabæk at vi nok en gang kan levere en spiller til en stor liga. De siste årene har vi solgt Henning Hauger til Tyskland, Thomas Rogne til Celtic, og Mikkel Diskerud fikk prøve seg i Belgia. Det er viktige signaler å gi til unge spillere, at vi som klubb er villige til å la talenter gå dersom de får gode tilbud utenfra, sier Olsen.

Saken oppdateres