Søndag er det ett år siden terrortragedien rammet Norge. Kampene i Tippeligaen og Adeccoligaen vil derfor bli markert med ett minutts stillhet før avspark, melder Norges Fotballforbund.

– Det er helt naturlig at vi markerer den største tragedien som har skjedd i landet siden andre verdenskrig. Norge er en stor idrettsnasjon, så idretten markerer dette som resten av samfunnet, sier fotballpresident Yngve Hallèn.

I dialog og samråd med offentlige myndigheter har NFF også besluttet at alle fotballkamper søndag 22. juli skal ha avspark senest klokken 16.00 – inkludert Tippeliga- og Adeccoliga-runden.

Etter avtale med TV 2 innebærer dette at hovedkampen vil bli spilt lørdag 21. juli klokken 19.00. TV-kampen i Adeccoligaen 22. juli vil bli fremskyndet til klokken 14.00.

– Vi hadde kontakt med myndighetene og de pårørende om avvikling av kampene. Der fikk vi tilbakemelding om at de satte stor pris på å bli spurt, men at de ikke fant noen grunn til å ikke spille kamper denne dagen. Vi har derimot tatt hensyn til at runden ikke kolliderer med arrangementer i forbindelse med minnemarkeringer, sier Hallèn.