Det lovet bra, men De Tomaso klarte ikke å få Deauville i produksjon og det endte med konkurs. Men nå gjenoppstår de kanskje   igjen.
Det lovet bra, men De Tomaso klarte ikke å få Deauville i produksjon og det endte med konkurs. Men nå gjenoppstår de kanskje igjen.

De Tomaso: Ble slått konkurs – så ble sjefen arrestert

Ikke veldig mye tyder på at vi ser denne på veien snart ...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forleden skrev vi om den triste utgangen på comeback-forsøket til entusiast-merket De Tomaso.

Under ledelse av den tidligere Fiat-sjefen Gian Mario Rossignolo, skulle bilmerket med røtter tilbake til 1959 komme tilbake med to nye modeller. Planen var å produsere relativt små serier – og appellere til de virkelig velstående bilentusiastene.

LES OGSÅ: Se hvem som gjør comeback

Misbruk av offentlige midler

I fjor fikk vi se konseptbilen DeAuville på bilutstillingen i Genève, den var da angivelig helt produksjonsklar. Men så ble det stille fra De Tomaso, før konkursnyheten kom i sommer.

Nå har utviklingen i saken tatt en ny retning. Bransje-nettstedet Autonews.com kan nemlig fortelle at Rossignolo sammen med to andre fra den tidligere De Tomaso-ledelsen er arrestert – mistenkt for å ha misbrukt offentlige midler.

Del med Facebook-vennene dine

1000 arbeidere

Det skal dreie seg om rundt 60 millioner kroner som var gitt i tilskudd for å få i gang De Tomaso-fabrikken. Bilprodusenten fikk flere millioner euro i støtte for å omskolere arbeiderne ved fabrikken som ble overtatt fra Pininfarina.

Til sammen 1000 arbeidere ble hentet inn igjen i januar i år, nå er alle uten jobb.

Full av sjarm: Jorun har en favoritt i italiensk rød

I husarrest

Anklagene mot De Tomaso-ledelsen skal angivelig dreie seg om blant annet en falsk bankgaranti som skal ha blitt brukt for å hente inn pengestøtte både fra Piedmont-regionen i Italia og fra EU sentralt.

Rossignolo skal nå sitte i husarrest, det er fortsatt helt uvisst om det kan lykkes å få inn nye interessenter som kan drive De Tomaso videre.

Hvis ingen kommer inn med mye pågangsmot (og friske penger),
  later det til å være slutt for De Tomaso - igjen. Merket gikk også konkurs
  i 2004.
Hvis ingen kommer inn med mye pågangsmot (og friske penger), later det til å være slutt for De Tomaso - igjen. Merket gikk også konkurs i 2004.

SE OGSÅ: Denne bilreklamen ble for sexy for italiensk TV