Han har vært en særdeles omdiskutert sensasjon i årets Tour, den Nairobi-fødte Sky-rytteren Chris Froome.

Nå viser det seg at kenyaneren, parallelt med kilometerne, kjemper mot sin egen indre fiende. I to sesonger har 27-åringen forgjeves prøvd å bli kvitt parasittsykdommen sneglefeber.

Infisert i hjemlandet
Sykdommen, som oppstår ved at en type mark kalt ikter tar seg inn i menneskekroppen ved opphold i stillestående ferskvann og senere blir til snegler, gjorde at Froome var nær ved å måtte trekke seg fra årets Tour.

Problemene så ut til å gi seg før sesongen, men vendte plutselig tilbake i mars.

– Sykdommen er ikke helt borte. Jeg gjentok behandlingen for tre måneder siden, så jeg er klarert akkurat nå. Jeg mål tilbake en gang i august eller september, sier Froome til velonews.com.

Sneglefeber har lav dødelighet, men kan skade indre organer, føre til diaré og gi utslett på armer og bein. I snegleform benytter parasitten menneskekroppen som mellomstasjon på sin leting etter nye ofre.

Kunne ikke sykle
Froome antar sykdommen entret kroppen hans under et besøk hos faren, fortsatt bosatt i Kenya. Den ble først oppdaget på legesjekken før lagbyttet til Sky i 2010.

– Medisinen jeg må ta er sterke greier. Derfor startet sesongen min dårlig. En hel uke kunne jeg ikke røre sykkelen min i det hele tatt, men jeg rakk å komme i form til Touren, sier Froome.

Sneglefeber regnes som den mest utbredte parasitten etter malaria.