Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Modellutvalget fra Audi har nærmest eksplodert de siste årene. Nå har de en modell i de aller fleste tenkelige nisjer – men har tydeligvis ingen planer om å stoppe ennå.

Bilprodusentene ser nemlig at markedet blir stadig mer fragmentert og spesialisert. Og dermed gjelder det å kunne tilby biler til enhver smak.

Vurderer saken

En av nisjene Audi ennå ikke har begitt seg inn i, er flerbruksbil. Men skal vi tro salgs- og markedssjef Peter Schwarzenbauer trenger det ikke være lenge til vi får se en flerbruksbil med fire ringer i grillen.

Del med Facebook-vennene dine

Til engelske Autocar bekrefter han nemlig at Audi seriøst vurderer saken. I forbindelse med åpningen av Audis nye digitale showroom i London, sa Schwarzenbauer at han synes de tradisjonelle flerbruksbilene er et kjedelig konsept, men at en bil "designet som en Audi" og med seks eller syv seter er svært aktuelt.


LES OGSÅ: Er dette Norges råeste SUV?

Utgangspunkt i S-Max

Han skal videre ha innrømmet at Ford S-Max er et utgangspunkt for måten Audi eventuelt vil utvikle en sporty flerbruksbil.

S-Max har vært en stor suksess for Ford, og skal ha hentet over mange kunder som tidligere har kjørt premium-merker.

Perfekt familiebil? Les testen av S-Max her:

Vekt på fornuft

VW-konsernet, som Audi er en del av, har allerede to flerbruksbil-suksesser i Volkswagen-modellene Touran og Sharan. Men dette er biler med mye mer vekt på fornuft enn sportslig design.

Hvis en av disse skal danne utgangspunkt for en ny Audi-flerbruker, er det derfor grunn til å tro at de må begynne helt på nytt designmessig.

Dette er andre generasjon VW Sharan, en stor, komfortabel og praktisk flerbruksbil. Men særlig sporty kan den ikke beskyldes å være... (Foto: Benny Christensen)

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyd med bilen sin