Når vi skriver om utenlandske politibiler her på Broom er det gjerne heftige saker som skiller seg kraftig fra våre hjemlige Passater og Volvo V70-er. I Italia har politiet for eksempel en Lamborghini Gallardo – mens deres tyske kolleger kan boltre seg med spesialtunet Mercedes og heftig Audi.

Kontrasten fra dette er stor til bilen som nå skal tjenestegjøre i Portugal. Politiet i det økonomisk kriserammede landet har nemlig gått til innkjøp av en liten flåte av elbilen Nissan Leaf.

Del med Facebook-vennene dine

Politijakt?

Og da er vår første tanke (naturlig nok?) at dette må være veldig gode nyheter for landets kriminelle. Tenk deg en politijakt der politibilen har en maksimal teoretisk rekkevidde på 17,5 mil – og langt, langt mindre hvis man kjører i heftige hastigheter.

Da skal det bare litt utholdenhet til – og vips er politibilen tom for strøm og må oppgi hele biljakten. Toppfarten er forresten ikke mer enn 145 km/t heller.

SE OGSÅ: Sjekk denne – en halv politibil!

Liste seg lydløst fram

Nå hører det med til historien at biljakter neppe er hva det portugisiske politiet har tenkt å bruke Leafene til. Ifølge Nissan skal de i hovedsak brukes til å patruljere rundt skoler. Men bilene skal være utrustet som politibiler flest og kunne ta på seg også andre politioppdrag.

Og dessuten har de jo også en annen fordel som ingen andre politibiler har: Nemlig muligheten til å liste seg nesten lydløst fram - når det trengs...

Noe heeelt annet: Denne politibilen kan du bare glemme å kjøre fra

Leaf har blitt en stor suksess for Nissan og er soleklart Norges mest solgte elbil.

LES OGSÅ: Stemmer det at gamle politibiler går som et uvær?

Vinnere og tapere så langt i år – her får du oversikten: