«God Kveld Norge» meldte i mars i år at Rune Rudberg var dømt til 45 dagers ubetinget fengsel og at han må betale 10.000 kroner i bot. Artisten mistet også førerkortet i 2,5 år.

Nå må han sone straffen sin.

Les også: Rune Rudberg dømt til fengsel

Det var i mars Rudberg sto tiltalt for å ha kjørt bil i påvirket tilstand og for å ha oppbevart narkotika i bilen.

Rudberg erkjente straffskyld i de fleste tiltalepunktene, men hevdet noen hadde lurt stoffet GHB i colaen hans.

Idag skriver Se og Hør at artisten mandag denne uken, måtte møte opp til soning.

– Det blir godt å få det unnagjort. Det er et par ting jeg gjerne skulle ha ugjort for å si det sånn. Jeg får stå for det jeg har gjort, forteller han til bladet.

Les også: Derfor endret Rune Rudberg sine sexvaner

Kjørte bil i narkorus

Det var 13. juli 2010 at Ruberg ble funnet av politiet i et parkeringshus i Oslo. Vitner skal ha observert en bil som kjørte vinglete, og kontaktet politiet.

En promilletest viste at Rudberg ikke var påvirket av alkohol, men en utvidet blodprøve viste at han var påvirket av amfetamin, metamfetamin og GHB. I tillegg ble det funnet to flasker med til sammen 57 ml GHB i artistens bil.

Selv påsto Rudberg at noen hadde puttet GHB oppi colaflasken han drakk av.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Rudberg må i fengsel. Han er straffedømt flere ganger, og senest i 2006 ble han dømt til 45 dagers fengsel for å ha kjøpt, brukt og gitt GHB til flere personer.

– Jeg unner ingen å våkne opp etter å ha gjort en feil i livet til førstesider i landets største aviser. Ikke engang mine verste fiender. Jeg kom rett fra glattcella, og fikk ikke engang varslet min egen familie før det smalt, sa Rune Rudberg til «God kveld Norge» om episoden da han ble arrestert for å ha hatt narkotika på et hotellrom i Skien.

Les også: Kjendisenes sexbilder lekket på nettet