EREKSJONSPROBLEMER:  Et lavt testosteronnivå kan være et tegn på at hjerte  og karsykdommer vil inntreffe i fremtiden, eller at man kan utvikle Diabetes 2. 
 (Foto: God morgen Norge)
EREKSJONSPROBLEMER: Et lavt testosteronnivå kan være et tegn på at hjerte og karsykdommer vil inntreffe i fremtiden, eller at man kan utvikle Diabetes 2. (Foto: God morgen Norge)

Ereksjonen varsler hjerteinfarkt

Skrantende ereksjon? Det kan være en tidlig varsel om en mulig hjerteinfarkt.

Manglende ereksjon kan varsle hjerteinfarkt to år i forveien.

– Ereksjonsproblemer er en tidlig indikator på at noe alvorlig kan skje med kroppen i fremtiden, sa professor Siegfried Meryn ved det medisinske fakultetet ved Universitetet i Wien på en konferanse ifølge cupido.no.

5 pinlige helseproblemer hos menn

Seksuell helse – en målestokk

Ifølge professoren er menns seksuelle helse en viktig portal til menns helse generelt.

– Menn som lider av ereksjonsproblemer har ofte andre, underliggende problemer i tillegg. Vi har for eksempel sett at gryende hjerte- og karsykdommer påvirker ereksjonsevnen så lenge som to år før symptomene melder seg i form av hjerteproblemer, hevder Meryn.

Les også: Penisen går opp når vekten går ned

Hyppige ereksjonsproblem

Ifølge Norsk helseinformatikk rammer tilstanden fem prosent av 40-åringer, 10 prosent av 50-åringer og 20–25 prosent av de over 65 år. Men NHI understreker at det finnes norske studier som viser langt høyere forekomst av problemet.

At ereksjonsproblemer kan være et tegn på alvorlige sykdommer er ikke noe nytt. Ifølge NHI er problemet i betydelig grad assosiert med mange vanlige sykdommer som hjerte/kar-sykdom og diabetes.

Les også: Tvillinger fikk type 1-diabetes på samme dag

Vekt ned – penis opp

Men manglende ereksjon trenger ikke å være sykdomsrelatert. En ny undersøkelse viser at problemet ofte kan løses med vektreduksjon. Studien fulgte 110 overvektige menn med ereksjonsproblemer i to år. 31 prosent fikk potensen tilbake.

Les også: Nå sprayer gutta på seg sixpack-mage

Lavt testosteronnivå = lavere forventet levealder

Ifølge professoren er det en sammenheng mellom en persons testosteronnivå og hans velbefinnende. Lavt testosteronnivå fører ofte til lav seksuell lyst, overvekt og depresjoner. Lave testosteronnivåer kan dessuten være dødelige.

– Jo lavere nivået er, jo lavere levealder er det forventet at mannen vil ha. Et lavt testosteronnivå kan også være et tegn på at hjerte- og karsykdommer vil inntreffe i fremtiden, eller at man kan utvikle Diabetes 2.

Les også: Flere unge menn sliter med sexlysten