Komiker Kristian Valen fikk for noen år siden massiv oppmerksomhet i alle norske medier etter en skyteepisode.

Han hevdet at en innbruddstyv hadde kommet seg inn i leiligheten, men forsvant da Valen låste seg inn på badet og skjøt i stykker dusjen.

Nå har han opplevd skuddrama på kloss hold igjen.

Kristian Valen er for tiden bosatt i Los Angeles. Idag skrev Her og Nå, at Valen igjen opplevde skrekken etter episoden i 2007.

Fra sitt panoramavindu kunne han se hva som utspant seg på andre siden av gaten.

– Først kom et politihelikopter og lyste opp hagen og bassenget mitt før det endte opp over et av nabohusene. Jeg skjønte jo at de lette etter noen, og jeg skjønte at det var alvorlig da seks politibiler kom rusende opp, og 11 politimenn i firsprang omringet huset mitt med våpen i hendene, sier han til Her og Nå.

Les også: Kristian Valen til sykehus i all hast: – Trodde jeg fikk slag

Har med våpen fra Norge

Valen forteller at han ble urolig av at politiet ikke visste hvor personen var. Politiet oppfordret ham til å sjekke hagen, og låse alle dører.

Senere ble han opplyst om at noen hadde ringt 911 og sagt at en person var beruset på «Englestøv», Fensyklidin, et psykoaktivt stoff som gir en rus som varer i mange timer. Personen hadde våpen og truet med å skyte naboer. Da politiet kom ble det løsnet ett skudd, før politiet stormet huset.

Les også: Valen:– Simon Cowells produksjonsselskap ville eie alt jeg gjør de neste årene

Valen har tidligere innrømmet at bakgrunnen til skyteepisoden i 2007, var at han ble ranet på gaten i Oslo fem ganger, og var derfor svært redd. Det var en av grunnene til at han valgte å ha våpen i leiligheten sin. Nå innrømmer han at disse våpnene har blitt med til USA. Og i tillegg har han gjort det han har kunnet for at han skal kunne føle seg trygg i sitt eget hjem.

– Jeg føler meg trygg på grunn av sikkerhetsopplegget i huset. Jeg har også væpnet bevoktning. Dessuten har jeg tatt med meg «verktøy» etter «oppussingen» av badet i Oslo, forteller han til bladet.