Strømsgodset-Sandnes Ulf 2-1

Se sammendrag i videovinduet øverst

Det som så ut til å bli en kontrollert hjemmeseier for Strømsgodset, kunne fort ha endt i et forsmedelig poengtap da Sandnes Ulf gjestet Drammen mandag kveld, for vertene måtte avslutte kampen med ni spillere på banen.

Godset havnet tidlig under på Marienlyst, men klarte å snu kampen før både Kim André Madsen og Razak Nuhu måtte tusle av gressmatta. Ulf klarte likevel ikke å komme tilbake, og Ronny Deila kunne konstatere at laget hans nå står med seks trepoengere av sju mulige siden bortetapet mot Aalesund 13. mai.

Sjokkstart for hjemmefansen
Peter Kovacs fikk kampens første mulighet etter seks minutter. Et innlegg fra kanten fant veien til den høyreiste ungareren, men Kovacs klarte ikke å sette headingen mellom stolpene bak Bo Andersen, og Lars Iver Strand var bare centimeter unna å bryte ballbanen og sette ballen i mål.

Minutter senere sørget Vegard Aanestad for en marerittstart for Godset. Ulfs høyreback hadde blitt med opp foran mål da bortelaget tok innkast, som Steinthór Thorsteinsson avleverte med et av sine velkjente «stiftkast».

Adam Larsen Kwarasey avverget det første forsøket med en glimrende reaksjonsredning, men da markeringen glapp for Mounir Hamoud var Aanestad nådeløs på returen, og satte inn 0-1 for gjestene.

Vakkert frispark
Etter 25 minutter slo Godset tilbake på utsøkt vis. Hjemmelaget fikk frispark like utenfor sekstenmeteren, og Stefan Johansen gjorde seg klar.

21-åringen fra Vardø så ut som en rutinert brasilianer da han med den største selvfølge slo ballen i hjørnet med venstrefoten, til 1-1.

Peiset på
Nå hadde Ronny Deilas gutter fått opp dampen, og spilte seg til flere gode muligheter. Først var det Muhamed Keita som forsøkte seg, men avslutningen fra ti meter ble stoppet av Bo Andersen.

Like etterpå fikk Anders Konradsen avsluttet etter nydelig veggspill med Lars Iver Strand, som måtte se at midtbanekollegaens skudd gikk godt utenfor.

Lars-Christopher Vilsvik ville også være med på moroa, kom opp fra sin venstrebackposisjon, og avsluttet like utenfor fra 20 meter.

Til tross for en god avslutning på omgangen, ble det ingen flere mål på Strømsgodset før pause, og Ronny Deila svarte med å bytte ut Mounir Hamoud, som ble erstattet med Razak Nuhu.

Kalde Keita
Om det var dette trekket som inspirerte Muhamed Keita vites ikke, men fem minutter etter hvilen sørget spissen for at det stod 2-1 på Marienlyst.

Øyvind Storflor slo ballen inn rett foran målet til Sandnes Ulf, og kula fant veien til Keita, som hadde kommet seg foran oppasser Edier Frejd. 21-åringen tok med seg ballen med to små berøringer, og plasserte den kaldt til høyre for Bo Andersen.

Madsen utvist
Med 25 minutter igjen å spille skulle Kim André Madsen gjøre det vanskelig for lagkameratene å holde på ledelsen. Midtstopperen kom altfor sent inn i en takling på Steinthór Thorsteinsson, og fikk se det gule kortet for andre gang for kvelden. I fotball betyr det som regel rødt kort, og i Madsens tilfelle ble det ikke gjort et unntak.

Kamara burde punktert
Til tross for undertallet var det hjemmelaget som fortsatte å skape de største sjansene. Innbytter Ola Kamara fikk en strålende mulighet til å øke til 3-1 alene med Bo Andersen, men veterankeeperen ventet ut Kamara, og parerte glimrende da skuddet ble sendt mot mål.

Med 12 minutter igjen å spille var Sandnes Ulfs målscorer Vegard Aanestad farlig frempå, og nok en gang kom muligheten etter et svimlende innkast fra Thorsteinsson.

Denne gangen var imidlertid Adam Larsen Kwarasey med på notene, og fikk slått til corner med en feberredning.

Rødt kort for dytt
Seks minutter for slutt måtte nok en Godset-spiller forlate banen med rødt kort. Razak Nuhu laget frispark mot Steinthór Thorsteinsson, og svarte med å dytte Ulf-spilleren etter en konfrontasjon mellom de to. Dommer Trygve Kjensli viste ingen nåde mot innbytteren, og hjemmelaget var redusert til ni spillere.

Dytten var helt åpenbar og fremsto selvsagt som totalt unødvendig, men islendingen gjorde det meste utav situasjonen, og falt lett i bakken før han ble liggende og holdt seg til brystet.

TV 2 Play: Se hele situasjonen her

Thorsteinsson, som hadde gitt Nuhu et knuff like etter at han var sendt i bakken den første gangen, ble belønnet med gult kort.

Sandnes Ulf klarte likevel ikke å utnytte situasjonen, og serieleder Strømsgodset kunne notere seg for tre fortjente poeng, som gjør at de nå ligger fire poeng foran Molde som innehar sølvplassen.

– Han overspilte-
Adam Larsen Kwarasey var selvsagt godt fornøyd med å ha halt i land tre poeng, men malurten i begeret ble ifølge keeperen servert av en islending med talent for skuespill.

– Den føltes litt urettferdig den siste der. Det var en reaksjon. Han dyttet ham litt, så overspilte han. Det var unødvendig av Razak, men det var ikke sportslig av han Sandnes Ulf-spilleren heller, sier Kwarasey til TV 2 Sporten like etter kampslutt.

Godset-trener Ronny Deila ønsker ikke å være like kategorisk.

– Det er sånt som kan skje. Jeg må se situasjonene om igjen. Den siste var...jeg tror ikke det var Razak som var involvert der, sier Deila om Nuhus utvisning.

– Ingen tvil om at det er rødt
Slik forklarer Thorsteinsson selv situasjonen.

– Han tar meg bakfra, så er jeg veldig «pissed» på grunn av det, så jeg er litt på ham, men han kommer bare og «pusher» meg veldig hardt. Det er ingen tvil om at det er rødt, sier islendingen til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Steinthór Thorsteinsson her

Korrekt utvisning, overspilling eller begge deler?
Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!


Lagoppstilling Strømsgodset (4-3-3):
A. Kwarasey - M. Hamoud, L. Sætra, K. Madsen, L. Vilsvik - L. Strand, S. Johansen, A. Konradsen - Ø. Storflor, P. Kovács, M. Keita
(På benken: L. Cramer, O. Kamara, A. Diomande, M. Ovenstad, G. Wikheim, R. Nuhu, O. Sveen)

Lagoppstilling Sandnes Ulf (4-4-2):
B. Andersen - V. Aanestad, E. Frejd, A. Pepa, K. Sola - F. Torsteinbø, A. Skjølsvik, B. Holmvik, S. Thorsteinsson - K. Saaliti, T. Høiland
(På benken: A. Falch, V. Myhre, S. Haugland, H. Vindenes, G. Ondo, Z. Bytyqi)

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk