Tirsdag sender TV 2 dokumentaren «Fabian – byen min» som viser et portrett av Fabian Stang og hans liv som ordfører i Oslo etter 22.juli.2011.

I dokumentaren får man følge ordføreren både ute i hans arbeid, møte med forskjellige kulturer og mennesker, men også helt privat på hjemmebane sammen med kona Catharina Munthe.

«Fabian – byen min» ser du tirsdag 17. juli klokken 20:00 på TV 2.

Stang deler åpenhjertig sine tanker og meninger om stort og smått, forteller hans egen historie rund den 22. juli og ikke minst om hans popularitet som ordfører de siste årene.

Som ordfører i hovedstaden har Fabian fått møte mange spennende mennesker.

Les også: Fabian Stang: – Jeg kjenner mors nærvær

Frem med gjesteboken

Under Hillary Clintons besøk i Norge, var det Fabian sin oppgave og ønske både Clinton, dronning Sonja og kronprinsesse Mette Marit velkommen på Rådhuset.

I den anledning viser Fabian fram gjesteboken til Rådhuset, hvor de eminente gjestene signerer hilsninger når de er på norgesvisitt.

– Alle burde hatt en sånn på hytta, ler Fabian mens han viser fram den flotte gjesteboken til rådhuset.

Les også: Fabian Stang åpen for å bli småbarnspappa igjen

Avledningsmanøver

Videre forteller ordføreren om flere av gjestene som har skrevet i boken.

– Vi hadde Al Gore her, så skulle han skrive i boken og han hadde med seg noen barnebarn tror jeg det var, og de ville så gjerne skrive de også. Og de kunne jo ikke skrive. Så da var jeg veldig rask til å hente fram en annen lapp og sa «her må dere skrive!». Vi kan ikke ha barnepludring i boka, sier han og ler.

Les også: Fabian Stang vet hva han skal gjøre med rosene som dekker Oslo

Ante ikke hvem Will Smith var

Men det er noen gjester som han husker bedre enn andre, og det av noe uventede grunner.

– Jeg tror det Catharina husker best er da vi hadde besøk av Will Smith og kona Jada, og den skjønne datteren Willy.

– Willow, retter reporter opp.

– Willow ja! Ja, de var her sammen med mange andre i forbindelse med «Nobels fredspris» og konserten. Og jeg tror Catharina aldri glemmer at de var her i hvert fall en halvtime eller en time uten at jeg ante hvem de var, sier han mens han smiler.

Han fortsetter,

– Jeg opplever bare at det var hyggelige mennesker og at vi fikk veldig fin kontakt. Det viktigste er ikke hvem folk er, men hva de gjør og bidrar med, sier ordføreren.

«Fabian – byen min» ser du tirsdag 17. juli klokken 20:00 på TV 2.

Les også: Se det første intervjuet med Fabian Stang siden morens bortgang.