Thor Hushovd skal etter det TV 2 sporten erfarer bestemt seg for å droppe OL i London etter at kroppen ikke har svart på den måten BMC-rytteren har ønsket.

Mareritt-sesong
Hushovd har så langt hatt en forferdelig sesong. Han måtte tidligere i år bryte Giroen grunnet dårlig helse. Ikke lenge etter kom beskjeden om at nordmannen ikke ville bli å se i årets Tour de France.

I forrige uke kom også beskjeden om at Hushovd måtte bryte Polen rundt etter at han ikke en gang klarte å henge på hovedfeltet. Rittet skulle fungere som en oppkjøring til OL, men ble i steden en ny nedtur for den tidligere verdensmesteren. Nå kommer altså nyheten om at Hushovd også må trekke seg fra lekene i London.

Les også: OL i fare for utslitt Thor Hushovd
Les også: Kvålsvoll om OL-formen til Hushovd: – På en skala fra en til ti er han en femmer

Kan ikke bekrefte
Hushovds trener, Atle Kvålsvoll, ønsker ikke bekrefte noe på nåværende tidspunkt.

– Jeg ønsker ikke å si noe om saken nå, men Thor vil selv komme med en uttalelse i løpet av ettermiddagen, sier han til tv2.no.

Hushovd (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)

Sportssjef i Norges Cykleforbund Steffen Kjærgaard avkrefter ikke at Hushovd har trukket seg fra OL, og sier bekreftelsen, den eller andre veien, vil komme i ettermiddag.

– Vi er en del som er involvert i denne prosessen og skal snakke sammen, og derfor vil det ta litt tid før det blir offentlig om Hushovd skal sykle OL eller ikke, sier Kjærgaard til tv2.no.

– Prosessen ble satt i gang i går, og vi jobber fortsatt med det.

Kjærgaard innrømmer at han har tenkt på hvem som eventuelt vil erstatte Hushovd.

– Vi har gjort oss noen tanker rundt det, men jeg vil ikke gå inn på noe konkret, sier den tidligere toppsyklisten.

– Veldig trist for Thor
TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, mener det er trist at Hushovd nå må se OL fra sofakroken.

– Det er veldig trist å se den sportslige utviklingen Hushovd har hatt i år. Ille nok var det at Tour de France røk, men nå ryker også OL. Dette er en stor nedtur for Thor, som hadde ambisjoner om å ta medalje, sier han.

Kaggestad tror det lureste for Hushovd nå er å sette strek for sesongen.

– Han har allerede risikert for mye. Nå må han må sette en strek over resten av sesongen, og hvile for å bli ordentlig frisk. Han blir uansett ikke noe bedre før OL. Han har heller ikke den oppkjøringen som trengs for å hevde seg på det nivået, sier han.

Tror på Rasch
Nå som Hushovd er ute må landslagsjef, Steffen Kjærgaard, se seg om etter andre alternativ. Kaggestad mener det står mellom to stykker.

– Jeg tror det står mellom Gabriel Rasch og Vegard Stake Laengen. Rasch er den av de to ryetterne med mest erfaring, og jeg tror derfor han kommer til å bli tatt ut, sier han.