Den årlige gjørmefestivalen på Daecheon Beach i Boryeong, 190 kilometer sør for hovedstaden Seuol i Sør-Korea er den femtende i rekken.

Flere millioner turister

Festivalen foregår fra 14. til 24. juli, og arrangeres for å promotere bruken av gjørme og leire i kosmetikkprodukter, og for å fremme turismen i området.

Og det siste klarer festivalen i alle fall, for hendelsen tiltrekker seg mellom to og tre millioner turister fra inn- og utland, opplyser arrangøren.

LES OGSÅ: Vil du bli fraktet til festival i Bjørn Eidsvågs helikopter?

Blant det som står på programmet er gjørmebryting, akekonkurranser i gjørmen og kåringen av den gjeve tittelen «Gjørme-konge». I tillegg kan man besøke gjørmefengselet, og delta i skikonkurranser i gjørmen.

En av deltakerne på gjørmefestivalen. (Foto: NTB SCANPIX)

LES OGSÅ: Mobileksplosjon i festival-Norge

Hentes med lastebiler

Farget gjørme brukes også som kroppsmaling, og det arrangeres flere konserter i løpet av de ti dagene det varer. Det selges også kosmetikkprodukter fra den lokale produsenten, som er laget av ... Gjørme!

Festivalen ble først arrangert i 1998. Gjørmen blir hentet med lastebiler og kjørt ned på stranden, der den brukes i en slags fornøyelsespark.

LES OGSÅ: Beklager, sommerværet kommer ikke denne uken heller

Selv om hele arrangementet varer i ti dager, er det den siste delen av festivalen som er den mest populære. Har du noen feriedager til overs, og er lei av været sommer-Norge har å by på, er det bare å hive seg på flyet.