Haugesund-Rosenborg 0-1

Vi fulgte kampen med tekstoppdateringer i vårt livesenter.

Borek Dockals ene mål fire minutter ut i andre omgang var nok til å sikre Rosenborg seieren mot Haugesund, det første hjemmetapet for de hvite og blå på 19 kamper.

Trønderne var på gyngende grunn flere ganger i kampen, og selv om de også har sjanser til å avgjøre kampen er det et par situasjoner som blir helt avgjørende for kampen.

En av de var Jon Inge Høilands redning på streken med rumpa i andre omgang, men den mest omtalte var da Haugesund ropte etter straffe etter en halvtime spilt.

fkhstraffe3

Innrømmet synd
Simen Wangberg løp ned Haugesund-spiss Oddbjørn Skartun, og han ropte på straffe sammen med 5000 andre.

– Det føltes ut som en straffe, vedgikk Wangberg etter kampen.

Rosenborg-stopperen hadde gult kort fra tidligere i kampen, og kunne blitt utvist i den situasjonen.

– Men dommeren kompenserte for det resten av kampen, jeg tror ikke jeg fikk ett frispark resten av kampen, sa Wangberg videre.

Det sa Oddbjørn Skartun seg enig i.

– Det var straffe, og dommeren hadde kanskje litt dårlig samvittighet resten av kampen.

Les også: Grindhaug til TV 2s reporter: – Prøver du å slå meg i hjel?

God spisserstatter
Skartun erstattet Haugesunds toppscorer Nikola Djurdjic og var involvert i det meste Haugesund skapte. Etter kampen fikk Skartun gode skussmål av trener Jostein Grindhaug.

– Oddbjørn er frisk og kommer godt i fra det. Vi har jo også hentet Pontus Engblom, så jeg er ikke bekymret for om vi skal score mål fremover, sier Grindhaug.

Janne Jönsson var på sin side meget fornøyd med nye tre poeng etter å ha slått Molde 1-0 forrige helg.

– Det kjennes godt at vi har litt marginer på vår side, sier den svenske Rosenborg-sjefen.

Fartsfylt åpning
Kampen startet akkurat som forventet med to offensive lag på banen, og det var en underholdende kamp, selv om de store sjansene uteble.

Skartun ville vise seg frem og kom raskt i gang og var etter sju minutter på relativt fritt leide innenfor Rosenborgs 16-meter, men avslutningen lignet veldig på det man ofte betegner som «en lompe.»

Borek Dockal fikk en god mulighet til å skyte fra veldig skrått hold, men skjøt i en Haugesund-forsvarer og ut.

Etterhvert tok Haugesund litt over. Djurdjic-erstatter Oddbjørn Skartun var aktiv i innledningsminuttene, og etter en halvtime spilt blir han spilt gjennom og tilsynelatende lagt i bakken av Simen Wangberg.

Haugesund-fansen og spillerne ropte på straffespark, men dommer Per Ivar Staberg vinket spillet videre.

Minuttet etterpå skjøt Aleksander Søderlund fra 20 meter, men Daniel Örlund i RBK-buret reddet greit.

Det skjedde mye i Haugesund i denne perioden. John Chibuike ble spilt gjennom, men dommeren blåste tidlig for offside. Nigerianeren fullførte likevel med å trille ballen i mål, uten at det fikk noe tellende resultat.

Hjemmelaget var i det hele tatt nærmere scoring enn gjestene fra Trondheim i den første omgangen. I sentrum av mye stod sogndølen Skarlund.

På overtid la han knallhardt inn foran mål, men Örlund fikk noen hender på ballen, men måtte gi retur. I feltet var det kun RBK-spillere og de fikk ballen til hjørnespark - et hjørnespark det ikke kom så mye ut av.

Mål og offside
På sin første virkelige målsjanse, fire minutter ut i andre omgang, tok Rosenborg ledelsen.

Etter en førsteomgang der Haugesund var nærmest scoring, var de gjestende trønderne dødelig effektive da Borek Dockal var på enden av et innlegg fra venstre og kunne stange inn 1-0.

Dockal

Kort tid etterpå trodde Daniel Fredheim Holm at han hadde gitt Rosenborg ledelsen 2-0, men da var John Chibuike i en såpass graverende offside-posisjon at assistentdommeren valgte å vinke for offside.

– Jeg ble overrasket over at den ble annulert. Jeg forstår ikke helt hvorfor, jeg var i alle fall ikke offside, sier Fredheim Holm selv om situasjonen.

Haugesund-dominans
Hjemmelaget ga ikke opp, og fikk en kjempesjanse bare noen minutter senere. Maic Sema skjøt fra innsiden av 16-meteren, og Daniel Örlund hadde neppe hatt sjanse til å redde ballen fra å gå inn.

Det hadde derimot høyreback Jon Inge Høiland, som reddet scoring ved å sette skinken til og å stoppe ballen med bakenden.

– Vi var mange som bidro defensivt i denne kampen. Høiland hadde jo en god redning blant annet, sier RBKs gode målvakt Daniel Örlund.

rumperedd

En ny stor sjanse kom etter 66 minutter da Søderlund headet ballen ned til Geir Ludvig Fevang som smelte til på direkten. Örlund reddet ballen og fikk etterhvert også plukket opp returen.

I denne perioden hadde Haugesund tatt over kampen og de fikk en ny stor sjanse kort tid etterpå, da Skartun kom seg fri på kanten og trillet ballen etter læreboka ut 45 grader. Der kom innbytter Eirik Mæland og knallet til fra 16 meter, men nok en gang var RBK-målvakten på rett plass til rett tid.

Hawaii-spill mot slutten
Plutselig fikk Rosenborg en dobbeltsjanse. Først ved Jonas Svensson, og deretter ved Markus Henriksen. Først var Per Morten Kristiansen god, og i den andre situasjonen gikk skuddet høyt over.

Spillet bølget frem og tilbake mot slutten av kampen, og begge lagene hadde sjanser til å score, men både RBKs og FKHs målvakt leverte prestasjoner i god klasse.

Kort tid før slutt hadde Rosenborg en kjempemulighet ved innbytter Rade Prica, men den svenske spissen mislykkes med sin chip.

På overtid kunne Vegard Skjerve ha scoret og sørget for et poeng til hjemmelaget, men fra meget god og upresset posisjon satt han skuddet utenfor. Det ble kampens siste virkelig store sjanse.