Foix (TV 2 Sporten): En rekke tegnestifter på toppen av Mur de Péguère skapte store problemer for sammenlagt-treer Cadel Evans og flere andre ryttere på dagens etappe til Foix. Evans punkterte, og det gikk lang tid før australieren fikk ny sykkel.

LES: Sanchez kjørte inn til sin fjerde etappeseier

Rolland benyttet sjansen
Lenger nede i bakken ventet Bradley Wiggins og de andre sammenlagtkandidatene solidarisk. Bortsett fra Pierre Rolland. Frankmannen, som er nummer ni sammenlagt, rykket fra resten av feltet.

Mens Rolland fosset nedover utforkjøringen begynte RadioShack-rytterne å bli urolige. Feltet hadde bestemt seg for å la Evans komme opp på halen av feltet. Samtidig økte Rolland forspranget til resten av feltet. Fränck Schleck var en av ryttere som diskuterte heftig med Wiggins.

I målområdet ville Schleck si minst mulig om hva han syntes om Rollands rykk.

– Spør ham. Det er hans avgjørelse. Jeg vil ikke si noe. Uansett hva jeg sier så blir det galt, sier Schleck.

– Lite ærefullt
Bradley Wiggins ville ikke direkte kritisere Rolland, men mellom linjene var det lett å lese at briten synes lite om franskmannens stunt.

– Jeg synes det var litt upassende på det tidspunktet. Etappen var ferdig, vi var ferdig med klatringen. Så ble det klart at en rekke ryttere hadde punktert. Jeg vet ikke om han visste det eller ikke. Vi kjørte ham inn en gang, før han rykket igjen. Jeg visste straks at noe hadde skjedd. Jeg er sikker på at alle de andre også visste det. Det er lite ærefullt å tjene på andres ulykke, sier Wiggins.

Les også: Vil ha politietterforskning av Tour-sabotasje

Fair play?
Europcars sportsdirektør Jean-René Bernaudeau forsvarte Rolland med nebb og klør etter etappen.

– Da vi fant ut at Evans hadde punktert to ganger ga vi beskjed til Rolland om at han måtte stoppe, hevder Bernaudeau.

Han langet deretter ut mot det han oppfatter som dobbelmoral i feltet.

– Dere snakker om fair play. Men det var ingen som ventet da Cyril Gautier punkterte, freser Bernaudeau.

I etterkant har Rolland forklart at han ikke hadde fått med seg det som hadde skjedd før han angrep for å bedre sammenlagtposisjonen sin.

- Da jeg var tilbake i feltet snakket Fränk Schelck til meg og jeg så at det var mange med punkteringer. Jeg respekterer reglene i feltet. Hadde jeg visst om dette vilel jeg ventet, sa han ifølge Velonation.