Hendelsen skjedde lørdag kveld under arrangementet Hard Rock Calling i Hyde Park i London.

Springsteen var kveldens hovedattraksjon, og etter å ha spilt i mer enn tre timer fikk han selskap på scenen av Sir Paul McCartney for et ekstranummer.

– Jeg har prøvd å gjøre dette i 50 år, sa Springsteen fra scenen ifølge Daily Mail.

Dro ut pluggen

Til ellevill jubel fremførte de to megastjernene flere nummer. Men mot slutten av «Twist and Shout» ble det stille i mikrofonene til Springsteen og McCartney.

Springsteen lot ikke til å skjønne hva som skjedde og prøvde å snakke til publikum gjennom mikrofonen. Da det ikke gikk, hadde han ikke annet å gjøre enn å trekke på skuldrene og gå av scenen mens forbløffede fans sto igjen.

I STORSLAG: "The Boss" på scenen i London lørdag kveld. (Foto: Suzan/Pa Photos)

Arrangørene har siden bekreftet at konserten ble stanset brått fordi paret hadde brutt en regel som forbyr bråk etter klokken 22.30.

Reagerte med vantro

Flere har uttrykt sinne over avgjørelsen via sosiale medier. Springsteen-gitarist Steve Van Zandt skal ha kalt England en «politistat» på Twitter.

– En av de beste konsertene noen sinne, etter min mening. Men alvorlig talt, når ble England en politistat? twitret gitaristen.

Leith Pennny fra Westminster Council forsvarte søndag avgjørelsen.

– Arrangørene, ikke myndighetene, stanset konserten i Hyde Park for å overholde tillatelsen, som gir dem lov til å kjøre konserten fram til klokken 22.30, sier Penny i en uttalelse.

NORGESVENN: Solgte 84.000 Bruce Springsteen-billetter på to timer