En amerikansk bensinstasjoneier og en irakisk eventyrer forsøkte i helgen å sette verdensrekord i å fly med heliumballonger. Truende tordenskyer i horisonten tvang dem imidlertid til å avbryte, og stuntet endte dermed med en vel hard landing.

Kent Couch og Farid Lafta hadde vært i luften i området sju timer da måtte gå ned. Ferden endte 48 kilometer øst fra sedet hvor de startet i Bend, Oregon.

Og etter at de fikk kommet seg løs fra hagestolene de fløy i, steg ballongene til værs igjen, sier «flygeleder» Mark Knowles til Associated Press.

– De fikk en hard landing, før fartøyet steg igjen. Nå flyter det i luften over oss, sier Knowles.

Se video øverst i artikkelen!

LES OGSÅ: Står på wakeboard midt i byens hovedgate

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Frivillige jobber her med å blåse opp og knytte sammen de 350 ballongene som skal løfte hagestolene til værs. (Foto: Jeff Barnard/Ap)

Tidligere på dagen hadde vel 90 frivillige hjelper og hundrevis av skuelystne talt ned ønsket dem god tur, før de tok av fra Shell-stasjonen til Couch. Derfra snek de seg så vidt utenom et to-etasjers motell, en kaffekiosk og en lyktestolpe.

– Hvem som helst kan greie dette, sier Couch, som er en hagestolflyver-veteran.

Lafta på sin side er en erfaring fallskjermhopper som har ønsket å gjøre dette i årevis.

– Jeg ønsker å inspirere irakere og sende et budskap om å bekjempe terrorisme. Vi trenger ikke bare militære styrker. Vi trenger en ideologi og å kunne ha det moro, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ballong (Foto: STAFF/Reuters)

De frivillige sørget for å fylle de 350 rød, blå og svarte ballongene med helium. Disse ble deretter festet til den provisoriske hagestol-riggen.

Rett før takeoff måtte de også spørre fire barn i publikum om å få ballongene deres for å være sikret nok oppdrift.

– Landingene er veldig harde. Jeg tenker ikke på dem før jeg treffer bakken. Det er slik jeg kommer meg gjennom det, sier Couch, og legger til:

– Mer «redneck» enn dette blir det ikke.

De håpet å kunne fly gjennom natten over Idaho og lande i Montana. Slik gikk det imidlertid ikke. Dette betyr ikke at alt var forgjeves: Turen er nemlig bare oppvarming til et tilsvarende forsøk over Bagdad...

KLARE FOR LIFT-OFF: Farid Lafta og Kent Couch like før avgang. (Foto: Jeff Barnard/Ap)