Viking - Hønefoss 2-1

Rune Almenning Jarstein gjorde på ny en blemme da han på stillingen 1-0 kort tid før slutt rev ned en Hønefoss-spiller på et hjørnespark.

Dommeren belønnet landslagsmålvakten med straffespark imot og gult kort. Jarstein reddet det innledende straffesparket, men straffetaker Riski var også først fremme på returen og utlignet.

Dermed så det ut som om den tidligere RBK-keeperen skulle koste Viking poeng igjen. Vår- og sommersesongen har vært meget rufsete for 27-åringen i Viking-buret.

Han bør sende en takk i retning innbytterne Vidar Nisjas og Veton Berisha som sørget for en kjærkommen Viking-seier da førstnevnte spilte igjennom lillebror Berisha, som dundret ballen i mål fra spiss vinkel.

Det var veldig kjekt å bli matchvinner. Det var viktig for oss med tre poeng.

- Det var veldig kjekt å bli matchvinner. Det var viktig for oss med tre poeng, sa Veton Berisha etter kampen.

- Måten vi står frem på etter at vi får en i trynet synes jeg er bra. Det er viktig at vi klarer å presse på for en ny scoring. Det er deilig at vi får betalt for det i dag, sa målscorer Trond Olsen.

Før kampen hadde Viking kun scoret fem mål på hjemmebane denne sesongen, nå er fasiten sju - og kanskje viktigere: poengfangsten økte fra 15 til 18 totalt og siddisene klatret til 11.plass på tabellen.

Riski på skuddhold
Hønefoss sin finske angriper Riku Riski var førstemann som været blod i Stavanger, men skuddet hans ble enkelt stoppet av Rune Almenning Jarstein i Viking-buret.

Etter litt over ti minutter spilt fikk Ørnskov spilt de Lanlay gjennom, og vingen tok med seg ballen på fint vis, men Hønefoss-back Groven kom seg tilbake og fikk hindre Viking-mål.

I det neste angrepet kom Riku Riski på fritt skuddhold, og Almenning Jarstein måtte slenge seg så lang han var for å redde skuddet.

Viking tok over spillemessig, mens Hønefoss prøvde å ta kontringsmulighetene de fikk, men det ble sjelden mer enn halvfarlig i første halvdel av første omgang. Tempoet i kampen dalte betraktelig etter dette.

Et glimrende slått frispark av Trond Olsen etter 38 minutter ble Vikings største sjanse i første omgang. En innøvd variant der Johan Lædre Bjørdal løp seg fri på sju meters hold var perfekt utført, inntil midstopperens heading. Den var nærmere å treffe hjørneflagget enn å bli scoring for Viking.

bjordal3

– Vi var gode defensivt, og dårlige offensivt, sa Hønefoss-assistent Pål Arne Johansen etter første omgang.

– Vi må ha litt mer flyt fremover. Vi har fortsatt en god sjanse, mente Viking-trener Kjell Jonevret da han var på vei inn i garderoben.

Pangåpning på andre omgang
Viking startet forrykende i andre omgang, og stormet i angrep.

Gyan avsluttet fra skrått hold, Steve Clark i Hønefoss-buret ga en klønete retur og Trond Olsen kunne pirke inn sitt andre mål på to kamper.

Et kvarter ut i omgangen gjorde samme Clark en god redning på et knallhardt skudd fra Yann-Erik de Lanlay.

Mendy prøvde seg noen minutter senere med et skudd som Rune Almenning Jarstein nok en gang reddet ut i et farlig område. Riku Riski fikk aldri kontroll over ballen, og Viking-målvakten klarte å plukke opp ballen til slutt. Viking-fansen hadde nok hjertet i halsen den situasjonen.

Viking-sjanser
Det ble litt flere sjanser utover i andre omgang og et skudd fra Kevin Larsen tvinger Vikings landslagsmålvakt å fiste ballen over egen tverrligger.

Hønefoss måtte fremover utover i kampen, og det ga Viking noen gode muligheter.

Først kom Veton Berisha alene mot Steve Clark, men han klarte ikke å pirke ballen forbi Hønefoss-målvakten. Deretter fikk Trond Olsen en mulighet, men høyrebeinet er ikke Olsen sin beste fot og det blir keepermat.

Litt bedre klem på kulen fikk han da han fikk ballen på venstrefoten på 15 meters hold, men skuddet gikk rett på Hønefoss-målvakten.

Hønefoss var heller ikke fornøyde, og med åtte minutter igjen eksploderte det.

Jarstein-tabbe
Innbytter Remond Mendy skjøt forbi Viking-målvakt Almenning Jarstein, og på innsiden av stolpen, men dessverre for Hønefoss ut på banen. Viking fikk til slutt klarert

På det påfølgende hjørnesparket rev Rune Almenning Jarstein hodeløst ned en Hønefosss Alexander Groven og laget straffespark.

- Han tar tak i meg og river meg ned. Klart straffespark, synes jeg, sa Groven etter kampen.

Han reddet straffesparket fra Riku Riski, men på returen var finnen først og utlignet for Hønefoss. Nok en gang gikk det mot at Jarstein ble den store synderen for Viking.

- Han er bare menneske. Han hadde noen tvilsomme inngripener mot Brann. Det setter sine spor. Han har fremstått sikkert i det siste. Straffesituasjonen, det kan skje hvem som helst. Rune er en bra keeper og jeg er glad jeg har ham på mitt lag, sa trener Kjell Jonevret etter kampen.

De blå fra Stavanger kom med en ekstra offensiv, men det stokket seg da det nærmet seg 16-meteren.

Det var inntil Veton Berisha ble spilt lekkert igjennom av Vidar Nisja og lillebror Berisha banket ballen opp i nettaket fra skrått hold.

Dermed ebbet kampen ut på 2-1 og Viking tok tre viktige poeng.