– Brua har stått der i hvert fall så lenge jeg har levd, og jeg blir snart 60, sa Knut Sandeggen til tv2.no lørdag kveld.

Men lørdag måtte Evenstadbrua gi tapt for vannmassene, bare én time etter at Sandeggen hadde kjørt over den.

Jonny Sandeggen filmet mens vannet gikk over brua og fikk advart en person som kom seg unna i siste liten. Så forsvant hele brua. Bare brukarene står igjen.

Se film øverst i artikkelen. Foto: Johnny Sandeggen og Odd-Eirik Sandeggen Midtbø

Storflom

Kommunene Bardu, Storfjord, Balsfjord og Målselv er rammet av flommen, som har ødelagt flere broer og medført stengte veier. I Målselv betegnes vannstanden som en 50-årsflom.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med flommen, men flere titalls personer ble isolert av vannmassene. Lørdag ble to personer fraktet ut av området i helikopter.

– Det begynte med at det regnet noe vanvittig. Elva steg forferdelig fort, og så tok den med seg en bru før den gravde med seg brukaret et annet sted. Så har den tatt enda en bru, så vi kommer oss ikke noe sted, sa Ove Berg i Kirkesdalen til TV 2 Nyhetskanalen søndag.

LES OGSÅ: – Mesteparten av avlingen er borte

– Et trist syn

Målselsv-ordfører Helene Rognli (H) forteller om formidable ødeleggelser. Små bekker ble plutselig til elver. Ned Målselva kom både båter, rundballer og store trær.

Kirkesdalen er det verst rammet området i kommunen. Dalen ble isolert da alle veier inn er ødelagt eller står under vann.

– Vi har ringt rundt til nesten alle som bor der, og folk er ved godt mot. Det er et trist syn, men vi ser et utrolig samhold og ståpåvilje blant dem som bor der, sier Rognli som priser seg lykkelig for at ingen personer ble skadet under flommen, sier ordføreren til NTB.

Opphold i vente

Det verste er imidlertid over. Søndag er flommen på retur.

– Vannet har vært på retur noen timer. Det har gått litt sakte, men det går riktig vei og de meteorologiske prognosene for de neste dagene er gode, sier vakthavende hydrolog Thomas Skaugen til tv2.no søndag ettermiddag.

Dette bildet viser med all tydelighet hvordan innbyggerne i Kirkesdalen er avskåret fra omverdenen. Elveløpet til venstre i bildet har her tatt en stor jafs av veien. (Foto: BJØRN KVAMMEN)