Aalesund - Fredrikstad (3-0)

Aalesund dominerte kampen fullstendig i egen storstue søndag kveld. De oransje ga seg ikke før det sto 3-0 på måltavlen.

Tomålscorer Michael Barrentes var strålende fornøyd etter kampen.

– Et veldig godt resultat for oss. Jeg er veldig glad for de to målene jeg scoret, og det var på tide, sa han til TV 2 etter kampen.Les også:Sogndal-Patronen er sikker på seier
Les også:Angan ble matchvinner etter tips om VIF-krampe

Høyt press
Aalesund startet kampen med høyt tempo på Color Line Stadion, og etter åtte minutter skulle det lønne seg.

Phillips slo inn fra venstre. Post dempet ballen og la tilbake til Michael Barrantes som har fått mye kritikk. Costaricaneren satte elegant inn kampens første scoring i det lengste hjørnet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Barrantes

De neste minuttene var preget av massivt press fra AaFK, og de hvite og røde fra Fredrikstad hadde lite å stille opp med. Etter 26 minutter slo Matland en strålende pasning til Phillips som taklet ballen videre til Sander Post. Den nesten to meter høye spissen bredsidet enkelt inn 2-0 for de oransje.

Overkjøring
Resten av omgangen var preget av Aalesund, Aalesund og Aalesund. De oransje hadde alt spillet de første 45 minuttene av kampen, og både Barrantes og Ulvestad hadde gode muligheter for scoring. Men FFK slapp unna med 0-2 til pause.

FFKs trener,Trond Amundsen, var ikke blid etter førsteomgang.

– Det har vært noen utfordringer vi ikke har klart å svare på. Vi må true dem med flere bevegelser, og ikke la dem slippe til så mye inne i feltet, sa Amundsen til TV 2.

Nesten tom benk
FFK stilte med et sterkt redusert mannskap i kveldens kamp. På benken hadde Østfold-laget kun tre spillere, og i pausen måtte Fredrik Landgren hive inn handkleet. Simen Rafn ble satt inn for FFK, og dermed ble var det kun to spillere igjen på benken da andre omgang startet.

AaFK fortsatte stormløpet mot Fredrikstad-målet i andreomgang. Og de 8.944 tilskuerne var vitne til godt spill av Kjetil Rekdals mannskap. Både Barrantes og Selin hadde stor muligheter til å sette spikeren i kista for hjemmelaget.

Etter 75 minutter slo Barrantes en elegant stikker igjennom til Demar Phiilips. Jamaicaneren med et godt skudd, men Knudsen vartet opp med en like flott redning.

Barrantes-show
Etter 87 minutter kriget Stewart på høyrekanten før han slo ballen inn foran mål. Ballen stusses videre av Phillips og bak til Barrantes på bakerste stolpe. Costaricaneren knallet til, og 3-0 til de oransje.

AaFK vant dermed med klare sifre til slutt, og Fredrikstad hadde egentlig aldri noen mulighet i Ålesund. Like etter kampslutt klarte Ole Jørgen Halvorsen å prate på seg sitt andre gule kort, og dermed må han stå over neste kamp.

Kjetil Rekdal fortalte etter kampen at han var fornøyd med resultatet.

– Veldig fornøyd med førsteomgangen, og 3-0 mot Fredrikstad er veldig bra. Vi må fortsette å bygge på dette, og denne seieren var veldig nødvendig for oss, sa Kjetil Rekdal til TV 2 etter kampen.

Trond Amundsen oppsummerte kampen på denne måten.

– Sliter veldig i førsteomgang. Vi kommer litt mer med i andreomgang, men vi klarer ikke å legge noe særlig trøkk på det hele, sa Trond Amundsen til TV 2.