Sogndal - Stabæk (3-1)

De hvite og sorte fra Sogndal gjorde en solid kamp mot Stabæk lørdag kveld. Det var en unggut ved navn Ulrik Flo som ble tungen på vektskålen for hjemmelaget.

Etter kampen var han strålende fornøyd.
– Utrolig kjekt at det går så bra om dagen, og jeg har stått mye igjen etter treningen. Deilig med tre poeng, så får vi se om vi klarer å skape like mye fremmover, sa han til TV 2 like etter kampslutt.

Les også:– Barrantes har ikke vært i nærheten i år
Les også:Angan ble matchvinner etter tips om VIF-krampe

Høyt tempo
Kampen startet i høyt tempo på Fosshaugane. Første sjanse kom allerede 40 sekunder ut i kampen. Udjus slo opp til Flo, og han fikk gitt ballen videre til Dyngeland som skjøt like over på direkten fra 16 meter. Det var bare en forvarsel på hva som skulle komme.

Fem minutter ut i kampen skjøt Badji fra 20 meter, skuddet traff en forsvarsspiller på veien og dalte ned til Ulrik Flo, som satte inn 1-0 for de hvite og sorte.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FLO

To minutter senere burde Dyngeland økt til 2-0 alene med keeperen. Spissen hadde på seg den berømte ryggsekken og ballen føk over målet.

Effektivt bortelag
Etter 14 minutter utlignet Stabæk i Sogndal. Mads Stokkelien stod totalt umarkert inne i Sogndal-feltet, og den tidligere Start-spissen banket inn 1-1.

Kampen fortsatte i høyt tempo, og begge lag hadde store sjanser. Etter 25 slo Mane inn i feltet mot Flo, men Stabæk-keeperen bokset ut. På returen måket Skaasheim til, men ballen gikk to meter over mål. Like etter forsøkte Stokkelien seg fra 20 meter, men skuddet streifet like utenfor Sogndal-målet.

Sogndal-trener, Jonas Olsson var ikke fornøyd med uttellingen til de sorte og hvite de første 45.

– Ja, vi burde scoret noen flere i denne omgangen. Vi må fortsette med dette nivået så tror jeg målet kommer, sa han til TV 2 i pausen.

Stabæks keeper- og assistenttrener, Pål Albertsen, fortalte i pausen at de måtte bli mer effektive i andreomgang.

– Vi kommer litt skjevt ut, men vi må bli mye bedre i duellspillet. Men vi må være litt mer nøye i neste omgang, sa han til TV 2.

Trickseshow
I pausen satte Sogndal inn Leif Lysne til sin første kamp i Tippeligaen.

Etter 53 minutter viste Ulrik Flo brasilianske takter på kunstgressmatten. Unggutten trikset seg elegant forbi Stabæk-forsvaret, før han satte ballen kontant i nota. Vakker scoring av Sogndals toppscorer.

Sogndal kjørte over Stabæk i starten av andreomgang.

Etter 64 minutter kjørte Brochmann karusell med Stabæk-forsvaret. Dansken tuppet ballen i det lengste hjørnet, og 3-1 til laget fra saftbygda.

Overkjøring
Hjemmelaget fortsatte kjøret mot Sayoba i Stabæk-målet. Mane stormet i angrep i det 67 minutt, og skjøt ballen via en Stabæk-fot og i tverrliggeren.

Resten av matchen kontrollerte Sogndal, og i sluttminuttene sang Sogndal-supporterne hjemmelaget inn til tre viktige poeng.

Stabæk-spiss, Mads Stokkelien var skuffet like etter kampslutt.

– Vi faller helt sammen i andreomgang, og spiller helt elendig. Vi visste på forkant at vi måtte tette luken til de foran, men vi klarte ikke det, og vi må begynne å ta flere poeng nå, sa Stokkelien til TV 2.